Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Blíží se oprava Václavské ulice v Jindřichově Hradci. Na řidiče čeká objízdná trasa

V pondělí 9. května začne čtvrtá etapa rekonstrukce Václavské ulice v Jindřichově Hradci. Řidiči musí počítat s kompletním uzavřením v úseku od křižovatky s ulicí Čsl. legií po křižovatku s ulicí 28. října. Akce vyjde na 23,7 milionů korun včetně daně.

Loni skončila třetí etapa a letos odstartuje čtvrtá. Práce ve Václavské ulici začnou v pondělí 9. května. „První fáze bude trvat od 9. května do 28. srpna 2022 a objízdná trasa bude vedena obousměrně ulicí Čsl. Legií, Ruských legií a 28. října,“ informovala v tiskové zprávě mluvčí města Eliška Čermáková.

Jizdní řády městské hromadné dopravy (MHD) ani té linkové se zatím nemění. Zastávky Hvězdárna a U Václava budou fungovat dál.

„Změna nastane na konci letních prázdnin, kdy dojde na opravu samotné křižovatky ulice Václavské a 28. října. Křižovatka bude od 28. srpna do 14. října 2022 neprůjezdná a dojde ke změně objížďky i provozu MHD. Jak konkrétně bude režim dopravy během druhé fáze rekonstrukce v těchto místech vypadat, budeme informovat,“ vzkázala Čermáková.

V úseku vybraná firma zajistí přístup k domům a také bezpečný průchod pro chodce. Investice vyjde na 23,7 milionů korun včetně DPH a zahrnuje mimo jiné rekonstrukci vodovodu, splaškové kanalizace či úpravu veřejného osvětlení.

Ohodnoť článek

Foto Eliška Čermáková

Štítky Jindřichův Hradec, silnice, rekonstrukce, ulice, oprava, václavská ulice, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blíží se oprava Václavské ulice v Jindřichově Hradci. Na řidiče čeká objízdná trasa  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.