Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Žena pustila psa z vodítka, ten vběhl pod kola motorky

Dopravní nehodu způsobil na Jindřichohradecku pes, kterého pustila jeho majitelka z vodítka. Udělala to ve chvíli, kdy kolem projížděl muž na motorce. Při následném střetu se zvířetem se muž zranil a skončil v nemocnici.

Z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti se nyní bude zpovídat jedenapadesátiletá žena. Událost se stala v jedné z obcí na Jindřichohradecku. 

„Do velkých potíží přivedl pes svoji paničku poté, co vběhl do cesty dvaasedmdesátiletému motocyklistovi. Žena psovi odepla vodítko a nechala ho proběhnout ve chvíli, kdy kolem projížděl motocykl, pes vyběhl z příkopu přímo pod jeho kola,“ popsala nehodu policejní mluvčí Věra Mžiková.

Muž už nestihl zareagovat a se psem se srazil. Při střetu utrpěl zranění, která si vyžádala ošetření v nemocnici a několikatýdenní léčbu. Psovi se nic nestalo. 

„Policisté oznámenou nehodu prošetřovali a dospěli k závěru, že za zranění motocyklisty je plně zodpovědná majitelka psa. Ta si v minulém týdnu převzala usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za který ji soud může poslat do vězení až na dva roky,“ dodala Mžiková.

Ta zároveň vyzvala majitele psů, aby si z případu vzali ponaučení, protože jsou za za chování svých mazlíčků ze zákona zodpovědní.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky nehoda, pes, motorka, jindřichohradecko, jižní čechy, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena pustila psa z vodítka, ten vběhl pod kola motorky  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.