Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Dačicích se propadla klenba sklepa pod náměstím. Hasiči ji museli zajišťovat

Na Palackého náměstí v Dačicích na Jindřichohradecku se v pátek večer propadla klenba sklepa jednoho z domů. Hasiči ji během noci vyztužili podpěrami. Sklep vede z domu pod náměstí, na kterém musela být plocha s několika parkovacími místy uzavřená. O následné opravě bude podle starosty města Miloše Nováka radnice jednat s majitelem domu a památkáři.

Část klenby se zhroutil v průjezdu domu, na místo byl povolaný statik. „Ten sklepení prohlédl a naznal, že se to musí zapažit dřevěnými výztuhami a uzavřít celý prostor klenby nad sklepem," řekl starosta města Miloš Novák (ANO 2011). Sklep domu vede pod parkoviště, které je na náměstí. Z bezpečnostních důvodů je několik parkovacích míst na ploše asi 50 čtverečních metrů nepřístupných. „Nejdřív jsem tam dali pásku, ale když jsme viděli ten rozsah, nechali jsme tam od technických služeb dovézt železné zábradlí, aby lidé opravdu pochopili, že tam nesmí vstupovat," řekl Novák.

„Na místo byl vyžádán statik a pracovník firmy E.0N, protože u propadlé klenby u vchodu do domu byly elektrické kabely. Do půl páté ranní hasiči dokončili zajištění klenby a stavbu podpěr.Po 7:00 pak dačická jednotka zajištění zkontrolovala, stav byl beze změn," uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hzsjc.cz

Štítky hasiči, stavby, správa, Dačice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Dačicích se propadla klenba sklepa pod náměstím. Hasiči ji museli zajišťovat  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.