Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jindřichův Hradec postaví cyklostezku do Dolního Skrýchova, bude dlouhá téměř dva kilometry

Jindřichův Hradec postaví cyklostezku do Dolního Skrýchova. Bude dlouhá 1,7 kilometru, široká tři metry, hotová by měla být do listopadu. Radnice počítá s náklady 22 milionů korun, na stavbu zřejmě získá dotaci z programu IROP.

„Přání každého cyklisty a chodce je vyhnout se rušným silnicím plných automobilů. Toto přání bude brzy splněné díky propojení Rezkovy ulice a Dolního Skrýchova při novostavbě stezky pro chodce a cyklisty. Projekt zahrnuje stavbu stezky včetně dvou míst pro odpočinek, úpravy přiléhajících zpevněných ploch, úpravy odvodnění a terénní úpravy," řekl starosta Michal Kozár (ANO).

Stezku vybuduje firma Swietelsky stavební. Stavět ji bude letos od července do listopadu. Stezka bude začínat u vchodu do skateparku v Rezkově ulici, informovala Karolína Bartošková z kanceláře starosty.

Jindřichův Hradec, kde žije asi 21 tisíc lidí, má letos schodkový rozpočet s příjmy 665 milionů korun a výdaji 1,04 miliardy korun. Schodek chce město hradit z rezerv z předchozích let.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto jwvein/ pixabay.com

Štítky správa, stavby, rekreace, cykloturistika, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichův Hradec postaví cyklostezku do Dolního Skrýchova, bude dlouhá téměř dva kilometry  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.