Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Chátrající pivovar chtějí opravit. Vzniknout tam má i kulturní centrum

Jindřichův Hradec si nechá zpracovat projekt na opravu zámeckého pivovaru. Otázku chátrajícího objektu řeší zástupci města řadu let. V plánu je vybudovat tam multikulturní centrum se sálem a pivovar s restaurací.

Téma řešili před nedávnem zastupitelé Jindřichova Hradce. Ti schválili záměr obnovení pivovaru a také podání žádostí o dotace na tuto obnovu.

„Rada města schválila zadání veřejné zakázky na vypracování projektové dokumentace na obnovu a revitalizaci zámeckého pivovaru a uzavření smlouvy o dílo s firmou ARCHA 66 z Brna s tím, že projektová dokumentace pro stavební povolení bude hotová do konce srpna a projektová dokumentace pro zadání a provedení stavby bude hotová do 28. února 2024,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí města Eliška Čermáková.

Studie už existuje. Podle zástupců města je však její rozpracování nutné pro to, aby se mohlo žádat o dotační peníze. Jindřichův Hradec bude žádat ve dvou programech. 

Ze státního fondu podpory investic se město pokusí získat peníze na investiční záměr s názvem „Nová epocha pivovaru pánů zlaté růže - Multikulturní centrum“. Druhá žádost o dotaci zamíří na Ministerstvo průmyslu a obchodu z programu Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů. V tomto případě chtějí Jihočeši získat peníze na na akci „Nová epocha pivovaru pánů zlaté růže – Pivovar“.

Stávající prostory pivovaru. 

„To znamená, že pokud se podaří dotace získat, bylo by využití pivovaru jak nekomerčního charakteru jako multikulturní centrum tak komerčního, kdy by byl v objektu provozován pivovar s restaurací. Všechno teď ale závisí na tom, jestli dotaci získáme,“ upřesnil starosta Jindřichova Hradce Michal Kozár (ANO). Prostor by město neprovozovalo, ale pokusilo by se ho pronajmout soukromému zájemci.

Obyvatelé města zajímá, co bude s rozlehlkým areálem v centru. „Pivovar je třeba konečně opravit a začít s tím něco dělat, aby to nechatralo a nestálo to ještě víc peněz. Je to dobrý potenciál na nalákání turistů, aby zase viděli něco nového,“ vzkázal v diskusi na městském facebookovém profilu Lukáš Zwicker.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jindřichův Hradec

Štítky jindřichův hradec, investice, město, pivovar, zámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Tak pokud se jim podaří sehnsat dobrého sládka,který bude vařit dobré pivo,tak by si to na sebe mělo vydělat,protože chlastali jsme,chlastáme a chlastat budem!!!!!!!

Pondělí, 14. srpna 2023, 07:56Odpovědět

Chátrající pivovar chtějí opravit. Vzniknout tam má i kulturní centrum  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.