Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Další oprava silnice u Jindřichova Hradce. Do Políkna řidiči dojedou po objízdné trase

Na několik týdnů se od pondělí 14. srpna uzavře silnice, která spojuje Jindřichův Hradec a Políkno. Důvodem jsou stavební práce. Objízdná trasa vede po silnici z Políkna přes Plavsko, Hatín a Buk do Jindřichova Hradce.

Na webu města o tom informovala mluvčí Eliška Čermáková. Silnice bude uzavřena od konce obce Políkno po křižovatku ulice Mlýnské a Nežárecké v Jindřichově Hradci.

„V tomto úseku dojde k modernizaci vozovky. Uzavírka začne v pondělí 14. srpna 2023 v 6:00 a potrvá do soboty 2. září 2023 do 18:00. Objízdná trasa pro veškerá vozidla bude obousměrně po silnici z Políkna přes Plavsko, Hatín a Buk do Jindřichova Hradce,“ uvedla Čermáková. 

Uzavírka si vyžádá také některé změny v zastávkách veřejné linkové i městské hromadné dopravy. Zastávka VLD Šindelna bude při rekonstrukci silnice přesunuta na zastávku Nežárka.

Začala oprava silnice I/34 mezi Českými Budějovicemi a Jindřichovým Hradcem

Dnes začala téměř tříměsíční oprava silnice I/34 mezi Českými Budějovicemi a Jindřichovým Hradcem v úseku Lásenice - Horní Žďár. Kvůli pracím bude v místě omezený provoz. Náklady na obnovu vozovky činí 48 milionů korun bez daně. Řekl to Adam...

„Autobusová zastávka VLD Rudolfov bude zrušena bez náhrady a zastávka MHD Políkno bude také po dobu uzavírky zrušena bez náhrady. Naopak zastávka VLD Políkno bude v provozu podle běžného jízdního řádu,“ popsala Čermáková.

Oprava silnice je investicí Jihočeského kraje. Kromě této akce nyní řidiči musí počítat také s uzavírkou silnice z Jindřichova Hradce ve směru na Lásenici. V tomto případě jde o akci Ředitelství silnic a dálnic.

„V souvislosti s uzavírkou silnice první třídy na Lásenici upozorňujeme na to, že obyvatelé Horního Žďáru se do obce dostanou stále po hlavní silnici. Vjezd do stavby je totiž povolen pro dopravní obsluhu, což znamená i pro obyvatele Horního Žďáru. Dbejte ale v tomto úseku zvýšené opatrnosti, protože vozovka je vyfrézovaná,“ vzkázala mluvčí. 

Ohodnoť článek

Foto Město Jindřichův Hradec

Štítky jindřichův hradec, doprava, rekonstrukce, políkno, uzavírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další oprava silnice u Jindřichova Hradce. Do Políkna řidiči dojedou po objízdné trase  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.