Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hlavní silnice na Jindřichův Hradec je po opravě opět průjezdná

Od středy 1. listopadu mohou řidiči opět využívat silnici mezi Lásenicí a Horním Žďárem u Jindřichova Hradce. Hlavní tah spojující Hradec s Českými Budějovicemi má za sebou mimo jiné opravu povrchu. Práce začaly v létě.

V úseku silnice I/34 Lásenice – Horní Žďár došlo na stavební úpravy na zhruba 3,3 kilometrech vozovky.

„Část opravy se pak také týkala průtahu obce Horní Žďár. Vynechány naopak byly úseky s novým krytem vozovky, kde už byly opravy v minulých letech prováděny,“ uvedl v tiskové zprávě Adam Koloušek z Týmu kominikace Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

Vybraná firma vyměnila povrch silnice a kromě jiného vybudovala autobusové sjezdy. „Nový kryt vozovky by měl nyní zajistit řádné odvodnění povrchu silnice I/34 a tím i zvýšení bezpečnosti a plynulosti provozu silničních vozidel,“ popsal Koloušek.

Na programu jsou ještě dokončovací práce, které potrvají několik dní. Opravu měla na starosti firma Metrostav Infrastructure za cenu 48 milionů korun bez DPH.

Silničáři také už 23. října zprovoznili most přes řeku Nežárku v Jindřichově Hradci na tahu I/23, který rovněž opravovali. 

Tuto středu skončí také několikaměsíční oprava silnice I/24 na průtahu Lomnicí nad Lužnicí. Byl to úsek dlouhý přes 1,2 kilometru. Zbývající část silnice opraví ŘSD na jaře. Náklady letos byly 17,5 milionu bez DPH.

Ohodnoť článek

Foto ŘSD Jihočeský kraj

Štítky řsd, jihočeský kraj, doprava, lásenice, obchvat, česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní silnice na Jindřichův Hradec je po opravě opět průjezdná  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.