Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Ženu z Písku, která nožem zranila několik lidí, kriminalisté už obvinili. Navrhují také vazbu

Jako smyslů zbavená řádila pětadvacetiletá žena z Písku, která zranila celkem osm lidí. Útočnice je obviněna ze tří trestných činů a pokud bude odsouzena, může jít do vězení až na osm let. Protože by se útoky mohly opakovat, kriminalisté navrhují vzít agresorku do vazby.

Písečtí kriminalisté a policisté v těchto dnech obvinili ze třech trestných činů pětadvacetiletou ženu z Písku, která o minulém víkendu nožem zranila několik lidí u píseckého letního kina. Jak kriminalisté zjistili, žena v sobotu 18. srpna před půlnocí bez jakéhokoliv důvodu napadla u kina patnáctiletou dívku, vytáhla z mikiny nůž, mířila dívce na břicho a vyhrožovala, že jí rozpáře. Dívku následně pořezala na předloktí.

„Vzápětí si vyhlédla na zemi sedícího muže, ke kterému přistoupila zezadu a řízla ho do krku. Vykřikovala, že sedět nepůjde, pak ještě nožem šermovala proti dalším lidem," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. 

Podle mluvčího ani to však nebyl konec jejím útokům a v procházející skupince dívek chtěla jednu opět říznout do krku, kdy i křičela, že jí zabije. Muže, který dívce přispěchal na pomoc, pořezala v obličeji. Další ženě pak rozřízla halenku i spodní prádlo a zranila jí na hrudi. Díky svědkům a lidem, kteří útočnici sledovali, ji ještě v noci zadrželi policisté.

Kriminalisté také zjistili, že je to stejná žena, která začátkem června v Písku u supermarketu opět bez jakéhokoliv důvodu napadla dvě ženy, jednu poškrábala v obličeji a druhé způsobila zlomeniny, které si vyžádaly léčení minimálně v délce šesti týdnů," uvedl Matzner.

Útočnice je už obviněná z výtržnictví, nebezpečného vyhrožování a úmyslného ublížení na zdraví. V případě, že by jí soud za tyto činy odsoudil, hrozil by jí trest odnětí svobody až v délce osmi let. Zranila totiž celkem osm lidí. „Vyšetřovatelka podala na tuto obviněnou ženu podnět k návrhu na její vzetí do vazby. Ve svých útocích by totiž mohla pokračovat," upřesnil mluvčí s tím, že písečtí policisté také děkují všem za pomoc.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, útok, nůž, žena, obvinění, vazba, kriminalista, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženu z Písku, která nožem zranila několik lidí, kriminalisté už obvinili. Navrhují také vazbu  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.