Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Hasiči likvidovali u Chyšek na Písecku požár bytu. V koupelně našli mrtvou ženu

Při likvidování tragického požáru v Ratiboři u Chyšek na Písecku dnes ráno našli hasiči v zasaženém bytě mrtvou sedmašedesátiletou ženu. Proč začalo hořet zatím není jasné. Hasiči evakuovali dalších šest osob, nikdo ale nebyl zraněn. U mrtvé ženy byla nařízena zdravotní pitva.

K požáru došlo dnes kolem 9 hodiny ráno v bytovém domě v Ratiboři nedaleko Písku. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Milevska a místní jednotka dobrovolných hasičů. Požár se nerozšířil do jiných částí domu. „Po uhašení ohně byla v koupelně nalezena mrtvá sedmašedesátiletá žena, u které byla následně nařízena zdravotní pitva,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Z domu bylo evakuováno dalších šest osob, nikdo z nich ale nebyl zraněn. „Proč začalo v bytě hořet bude předmětem dalšího šetření,“ dodal Matzner. 

Kvůli rozsahu požáru musel být vyhlášen druhý poplachový stupeň. Mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů uvedla, že byt zcela vyhořel. Oheň způsobil škodu zhruba 600 tisíc korun.

Štítky požár, hasiči, policie, smrt, okres Písek, Chyška, Ratiboř, Písek, Milevsko

Hasiči likvidovali u Chyšek na Písecku požár bytu. V koupelně našli mrtvou ženu  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.