Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Muž podezřelý z ranní střelby v Písku má trestní minulost

, aktualizováno 15. ledna 2020, 10:27

Jihočeští policisté byli dnes ráno v pohotovosti. Pátrali totiž po řidiči bílého osobního auta BMW X1, který za jízdy střílel po jiném řidiči. Policisté se samopaly stáli na hraničních přechodech, ale například i u silnice za Dasným, směrem na Krumlov nebo v Budějcích na Lidické a u Mercury. Pachatele se jim podařilo dopadnou krátce po čtvrt na jedenáct v Písku.

„Policisté zjistili, že jde o pětatřicetiletého řidiče z Prahy. Dopaden byl několik stovek metrů od zaparkovaného auta. Při incidentu nebyl nikdo zraněn. Kriminalisté zjišťují veškeré okolnosti tohoto případu a ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení proti podezřelému, a to ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Podezřelý má trestní minulost. Kriminalisté podali podnět k návrhu na vzetí muže do vazby,“ uvedla mluvčí policie Lenka Krausová. 


Policisté krátce po desáté hodině informovali o nalezení hledaného auta, po kterém od rána pátrali. O několik minut později zveřejnili informaci o zadržení pachatele. „Podezřelý ze střelby na vozidlo Škoda byl díky rychlé a profesionální práci všech zúčastněných několik minut po nalezení vozidla zadržen. Kriminalisté na okolnostech případu dále pracují,“ uvedla mluvčí. 

Policisté teď hledají svědky, kteří střelbu viděli nebo slyšeli. Muž měl totiž ze zbraně vypálit ještě u lávky v blízkosti kostela Nejsvětější Trojice v Písku.

Policisté hledají svědky, kteří zaslechli nebo přímo viděli ranní střelbu v Písku. Podezřelého muže hlídka zadržela ve čtvrt na jedenáct v Písku. Podle policie střílel podezřelý i u lávky v blízkosti kostela Nejsvětější Trojice v Písku.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pcr.cz

Štítky policie, pátrání, hlídky, Písek, střelba, České Budějovice, BMW X1, Praha, Lenka Koloušková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Fightl

"Policisté se samopaly stály" na tohle bolí se koukat. Autorka by si měla zopakovat základy českého jazyka.

Středa, 15. ledna 2020, 15:44Odpovědět

VIDEO: Muž podezřelý z ranní střelby v Písku má trestní minulost  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.