Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Požár briketárny v Protivíně způsobil škodu za půl milionu korun

Profesionální i dobrovolní hasiči vyjížděli včera ráno k požáru briketárny. Na místě nakonec zasahovalo 5 cisteren a automobilový žebřík. Požár byl úplně uhašen po čtyřech hodinách. V briketárně nikdo nebyl. Škoda je půl milionu korun.

Profesionální hasiči ze stanic Vodňany a Písek k požáru vyjížděli včera krátce před čtvrtou hodinou ráno do ulice M. Krásové v Protivíně. Poplach byl vyhlášen také pro jednotku místních dobrovolných hasičů. U požáru zasahovalo nakonec 5 cisteren a automobilový žebřík.

„Jednotky likvidovaly požár v budově briketárny, nad kterou v půdním prostoru hořely uskladněné piliny a zásobník. Zasahujícím jednotkám se podařilo požár dostat rychle pod kontrolu. Už v 5:18 hodin velitel zásahu hlásil lokalizaci požáru s tím, že se podařilo zabránit rozšíření požáru do dalších budov truhlárny,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Vendula Matějů

Dohašovaní pak hasičům zabralo další hodiny. Hasiči pečlivě měřili okolní objekty termokamerou, rozebírali a dohašovali veškerá ohniska briketárny. Požár byl úplně uhašen krátce před 9. hodinou dopolední.

„V briketárně nikdo nebyl. Vyšetřovatelé vyloučili několik vyšetřovacích verzí. Tou nejpravděpodobnější příčinou vzniku požáru, se kterou nyní pracují, je technická závada,“ dodala mluvčí. 

Ohodnoť článek

Foto hzsjck.cz

Štítky požár, Protivín, zásah, technická závada, Písecko, Písek, Vodňany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár briketárny v Protivíně způsobil škodu za půl milionu korun  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.