Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nádražní budova v Písku projde rekonstrukcí, dostane historický vzhled

Letos v listopadu by měla odstartovat rekonstrukce nádražní budovy v Písku. Dojít by mělo především k navrácení typického historizujícího vzhledu budovy, zvýšení komfortu cestujících, úpravě přilehlého okolí a zlepšení návaznosti na ostatní druhy dopravy. Celkové investiční náklady dosáhnou 54,5 milionu korun.

Záměr schválilo Ministerstvo dopravy. Kompletní rekonstrukce bude zahrnovat úpravu a zateplení fasády, která se zároveň doplní o zdobné prvky. Vymění se okna, dveře a střecha. 

„V 1. nadzemním podlaží, které slouží především k zajištění provozu a služeb pro cestující, se díky změně dispozic zefektivní využití prostor. Například dojde k přesunutí veřejných toalet do bezprostřední blízkosti čekárny. Ve 2. podlaží se zrekonstruují prostory bytových jednotek a podkroví budovy, které tak bude stavebně připraveno pro budoucí komerční využití. Vstup do budovy a na 1. nástupiště bude plně bezbariérový, zajistí ho dvě nové rampy,“ popsala tisková mluvčí SŽDC Nela Friebová.

U budovy navíc vznikne parkoviště, chodník a zatravněná plocha. Dojde i k úpravě autobusových zastávek. Tato akce bude koordinována nejen s rekonstrukcí výpravní budovy, ale i připravovanou modernizací trati Nemanice – Protivín ( včetně ) – Písek město ( včetně ), která bude mimo jiné řešit i vyústění podchodu a přístup na nástupiště ve stanici.   

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Aktron / Wikimedia Commons

Štítky SŽDC, Písek, nádražní budova, rekonstrukce, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nádražní budova v Písku projde rekonstrukcí, dostane historický vzhled  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.