Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Písek postaví nový bazén pod lesnickou školou. Hotovo by mohlo být za dva roky

Písek postaví nový bazén pod lesnickou školou. O stejném místě uvažovalo město i v minulosti, ale loni na jaře se rozhodlo, že by bylo lepší vybudovat komplex v objektu bývalých Žižkových kasáren. Nyní se Písek vrací k původnímu návrhu, když maximální částka na projekt je 380 milionů korun bez daně.

„Pokud vše poběží tak, jak má, může být do dvaceti měsíců od zahájení stavby hotovo a už v roce 2022 se Písečáci v novém bazénu vykoupou," uvedla starostka Eva Vanžurová (Jihočeši 2012).

Kromě pětadvacetimetrového bazénu bude v kryté části areálu i vířivka nebo tobogán. „Ve wellness části bude saunový svět se čtyřmi různými saunami a ochlazovacím bazénkem venku na střeše. Ve venkovním areálu budou dva bazény. Kromě zábavního bazénu se skluzavkou a lezeckou stěnou tu bude i hluboký bazén se skokanským prknem a brouzdaliště pro děti. Návštěvníkům bude k dispozici nové parkoviště se 140 místy," uvedla místostarostka Petra Trambová (TOP 09).

V provozu zatím zůstává plavecký bazén u Otavy. Obyvatelé města si však před sedmi lety v závazném referendu odhlasovali, že se současná plovárna z 80. let minulého století nehodí do daného místa v blízkosti historického jádra. Od té doby Písek hledá řešení na vybudování nového bazénu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, rekreace, stavby, bazén, Písek, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek postaví nový bazén pod lesnickou školou. Hotovo by mohlo být za dva roky  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.