Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž vykradl v různých městech téměř 20 bytů. Sousedům přelepoval kukátka ve dveřích

Aby si byl jistý, že ho nikdo nesleduje, zalepoval zloděj kukátka sousedních bytů. Celkem jich v Českých Budějovicích, Českém Krumlově a Písku vykradl 18. Odnášel si hlavně šperky a v součtu způsobil škodu za zhruba půl milionu korun. Kriminalistům z krajského města se podařilo muže vypátrat.

Českobudějovické kriminalisty zaměstnala na podzim série vloupání do bytů v panelových a bytových domech. Události zaznamenali kromě krajského města také v Českém Krumlově a Písku. Muž podle policie používal vždy stejný postup. „Do bytů se dostal po rozlomení zámkové vložky FAB, předtím ještě přelepoval kukátka u ostatních bytů na patře, aby měl jistotu, že ho při jeho počínání nebude nikdo sledovat. Následně vstupoval do bytů, kde si vybíral především menší cenné věci nebo finanční hotovost,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Nejrůznější věci si zloděj odnášel v kapsách či malém batohu. Proto kradl hlavně šperky, hodinky a menší elektroniku, tedy fotoaparáty nebo tablety. Celkově způsobil škodu za zhruba půl milionu korun. Peníze utratil, věci rozprodal. 

Řádění zloděje v jednom z bytů. Foto: Policie ČR

„Kriminalisté díky intenzivní a výborně odvedené práci zjistili, že skutek má na svědomí devětatřicetiletý muž z Karlových Varů. Je to recidivista, který byl za obdobnou trestnou činnost již v minulosti potrestán. V minulém roce byl z výkonu trestu podmíněně propuštěn se stanovením zkušební doby až do července 2022. Trestnou činnost však začal páchat znovu,“ uvedla Schwarzová. 

Kriminalisté nejprve objasnili šest vykradených bytů, na případu ale pracovali dál a zjistili, že má muž na svědomí dalších 12. „Celkem tento zloděj vykradl během podzimu čtrnáct bytů v Českých Budějovicích, tři v Českém Krumlově a jeden v Písku. Kriminalisté mu tedy obvinění rozšířili. Je stíhán vazebně,“ dodala mluvčí. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky jižní čechy, policie, budějovice, Písek, slozděj, Český Krumlov, České Budějovice, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž vykradl v různých městech téměř 20 bytů. Sousedům přelepoval kukátka ve dveřích  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.