Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeská ČOI zabavila na Prachaticku padělky za více než dva miliony korun

Padělky za více než dva miliony korun objevila jihočeská ČOI při mimořádné kontrolní akci na tržnici ve Strážném na Prachaticku. Jednalo se převážně o oblečení, pásky, brýle a obuv. Prodejcům teď hrozí za porušení zákona až pětimilionová pokuta.

„Mimořádná kontrolní akce prokázala přetrvávající nedostatky v oblasti skladování padělků a nabídky k prodeji. Z tohoto důvodu se jihočeská ČOI bude i nadále zaměřovat na kontroly v příhraničních tržnicích,“ uvedla k akci ředitelka ČOI Martina Střihavková.

Inspektoři ve Stráži využili právo vstoupit do uzavřených prostorů kvůli důvodnému podezření ze skladování padělků. „Při kontrolách bylo zajištěno přes tisíc kusů výrobků v hodnotě originálů 2 045 280 korun,“ řekla Střihavková.

Zabavené byly především mikiny, trička, bundy, šátky, opasky, brýle a obuv označené ochrannými známkami Nike, adidas, Louis Vuiton, Puma, Hollister, Camp David, Gucci, Burberry, Mammut, Michael Kors, Audi, Mercedes Benz a Volkswagen.

Za porušení zákona o ochraně spotřebitele může být majitelům skladů uložena pokuta do výše pěti milionů korun. Zabavené výrobky budou podle ČOI použity pro humanitární účely a zbývající inspekce zlikviduje. V současné době probíhá identifikace majitelů obou skladů.

Foto ČOI

Štítky ČOI, padělky, Prachaticko, Stráž, oblečení, Česká obchodní inspekce, okres Prachatice, Nike, Puma SE, Gucci, Audi, Mercedes-Benz, Volkswagen, Michael Kors

Jihočeská ČOI zabavila na Prachaticku padělky za více než dva miliony korun  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.