Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Inspektoři zabavili na benzínce v Krumlově více než tunu vadného kuřecího masa. Firmě hrozí pokuta až 50 milionů

Policisté zajistili minulý týden v pondělí dvě dodávky, které přepravovali více než tunu kuřecího masa. K překládce došlo na jedné z benzínek v Krumlově. Hlídka na místo přivolala i Státní veterinární správu, která vadné maso znehodnotila modrou barvou.

Hlídka na benzínce kontrolovala dvě dodávky (jednu s českou a druhou s rakouskou SPZ). Mezi auty právě probíhala překládka více než šedesáti přepravek chlazeného kuřecího masa. „Při kontrole, kterou na místě provedli, veterinární inspektoři zjistili, že se jedná o maso neznámého původu, ke kterému nemá přepravce žádné doklady. Auto, ze kterého maso překládali, nebylo navíc vybaveno chladícím zařízením. Maso zároveň nebylo dostatečně chráněno vůči možné vnější kontaminaci,“ popsala Státní veterinární správa.

Inspektoři na místě znehodnotili 1,2 tuny masa. S firmou, která na Prachaticku vyrábí kebab, bude zahájeno správní řízení o uložení sankce. Firmě hrozí pokuta ve výši až 50 milionů korun. 

Foto svs.cz

Štítky vadné maso, kebab, Státní veterinární správa, policie, kuřecí maso, maso, Státní veterinární správa České republiky, okres Prachatice

Inspektoři zabavili na benzínce v Krumlově více než tunu vadného kuřecího masa. Firmě hrozí pokuta až 50 milionů  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.