Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž a žena prodávali na Prachaticku pervitin. Hrozí jim pět a deset let vězení

Jihočeským kriminalistům se podařilo dostat před soud muže a ženu, kteří měli na Prachaticku prodávat pervitin. Oba dva čekají ve vazbě. V případě prokázání viny hrozí muži pět let a ženě za opakovaný trestný čin až deset let vězení.

Prachatičtí kriminalisté zahájili trestní stíhání třicetiletého muže a sedmadvacetileté ženy ze Strakonicka. „Obvinění prodávali během uplynulého roku ve Vimperku psychotropní látku pervitin. Muž ho prodal nejméně pěti osobám v množství 116 gramů a žena nejméně čtyřem osobám v množství minimálně dvou gramů, a to i přesto, že již byla za obdobný přečin v posledních třech letech pravomocně odsouzena okresním soudem,“ popsala policejní mluvčí Martina Joklová.

Oba obviněné umístili kriminalisté do policejní cely a v pátek je poslal soud do vazby. „V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na pět let a ženě hrozí za opakovaný trestný čin až desetileté vězení,“ uzavřela Joklová.

Foto Jana Kroneislová

Štítky policie, krimi, Prachaticko, drogy, věznice, metamfetamin, okres Prachatice, okres Strakonice, Vimperk

Muž a žena prodávali na Prachaticku pervitin. Hrozí jim pět a deset let vězení  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.