Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Netolicích k radosti místních dětí vyrostlo nové Oranžové hřiště

Další dětské hřiště přibylo do rozsáhlé rodiny Oranžových hřišť v Jihočeském kraji. Nachází se v Netolicích v areálu ZŠ Tržní, bude ale přístupné i veřejnosti. Jeho realizace vyšla na necelých 160 tisíc korun. Nadace ČEZ na jeho výstavbu přispěla částkou 128 tisíc korun. Ostatní finanční prostředky šly z rozpočtu města.

Původně nevyužitý prostor v areálu základní školy se proměnil v dětské hřiště s prolézačkami a kolotočem. Hřiště bylo slavnostně otevřeno v pátek 20. září za účasti zástupců města Netolice a místních dětí. Po symbolickém přestřižení pásky se v areálu školy odehrálo zábavné dopoledne pro děti. „Hřiště bude v týdnu využívat k pohybovým aktivitám zhruba 60 dětí z prvních a druhých tříd v rámci školní družiny. Pro veřejnost bude hřiště otevřeno v odpoledních hodinách“ říká starosta Netolic Vladimír Pešek.

Grantový program Oranžová hřiště běží již 16 let a za svou dobu existence podpořil vznik pěti set dětských či sportovních hřišť. „Pohyb na čerstvém vzduchu by měl být pro děti samozřejmostí. Jsme proto rádi, že jsme dětem z Netolic tuto možnost, prostřednictvím Oranžového hřiště, dali,“ doplnila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Tisková zpráva | Foto Marek Sviták

Štítky Oranžové hřiště, ČEZ, Netolice, Jihočeský kraj, Vladimír Pešek

V Netolicích k radosti místních dětí vyrostlo nové Oranžové hřiště  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.