Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Řidič osobáku nedal přednost náklaďáku, dva lidé se těžce zranili

Prachatičtí policisté včera vyjížděli k vážné dopravní nehodě, která se stala v místě zvaném „U Stopařky“. Za nehodou stojí s největší pravděpodobností řidič osobáku, který nedal přednost náklaďáku. Při dopravní nehodě utrpěl řidič z vozidla Hyundai společně se spolujezdkyní těžká zranění, se kterými byli letecky transportováni do nemocnice.

K vážné nehodě došlo včera před osmnáctou hodinou na křižovatce silnice II. třídy číslo 145 s vedlejší silnicí, v katastru obce Vitějovice, v místě zvaném „U Stopařky“. Podle prvotního šetření je na vině řidič osobáku, který nerespektoval dopravní značení „Stůj, dej přednost v jízdě“.

„Došlo ke střetu pravé přední části auta Hyundai  s levou přední částí vozidla Renault. Při dopravní nehodě utrpěl řidič z vozidla Hyundai společně se spolujezdkyní těžká zranění, se kterými byli letecky transportováni do nemocnice. Řidič z vozidla Renault utrpěl zranění lehká. Alkohol u řidiče osobáku vyloučila dechová zkouška na místě, u druhého řidiče nebylo možné vzhledem ke zdravotnímu stavu dechovou zkoušku provést, proto byl nařízen odběr žilní krve,“ popsala tisková mluvčí policie Martina Joklová.

Dopravní nehodu si na místě převzali prachatičtí kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.  

Foto pcr.cz

Štítky vážná dopravní nehoda, policie, Prachaticko, zranění, Hyundai, úraz, dopravní nehoda, Renault, Vitějovice

Řidič osobáku nedal přednost náklaďáku, dva lidé se těžce zranili  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.