Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Testy potvrdily další tři případy koronaviru v jižních Čechách, nemocní jsou z Prachaticka

Laboratoře českobudějovické nemocnice potvrdily další tři nové pozitivní případy nákazy koronavirem COVID – 19. Celkem je tak v Jihočeském kraji 22 nemocných.

„Všechny tři nové případy byly zjištěny na Prachaticku. Všechny tři pozitivně testované osoby už byly v nařízené karanténě. Díky povinné domácí izolaci se tak počet nových rizikových kontaktů nezvýšil,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

V trojici nemocných jsou dvě ženy a mladý muž. „V prvních dvou případech se jedná o přenos nákazy v rámci rodiny pacienta, který už byl pozitivně testován a byl v karanténě. Jde tedy o kontaktní onemocnění v rámci rodiny. Třetí nemocnou je žena po kontaktu s jiným už dříve hlášeným nemocným,“ zdůraznila krajská epidemioložka Jitka Luňáčková. K dnešnímu dni je v Jihočeském kraji 22 nakažených lidí. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky koronavir, Prachaticko, onemocnění, testy, COVID-19, Jihočeský kraj, okres Prachatice, Nemocnice České Budějovice, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testy potvrdily další tři případy koronaviru v jižních Čechách, nemocní jsou z Prachaticka  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.