Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na ubytovně v Prachaticích je 20 nakažených koronavirem

, aktualizováno 25. července 2020, 18:11

Na ubytovně v Prachaticích je nakaženo 20 lidí covidem-19. Původně jich bylo 13, nové pacienty potvrdily zbývající testy klientů. Většinu nemocných tvoří podle krajské hygienické stanice cizinci. Nakažení z ubytovny pracovali v jedné prachatické společnosti, která kvůli tomu musela zastavit provoz.

Podle informací ČTK se jedná o firmu Intica Systems. „Domluvili jsme se, že příští týden vyšetříme dalších 270 zaměstnanců. Vedení firmy bylo maximálně vstřícné a snažilo se nám pomáhat. Mohli jsme si prohlédnout provoz a vyhodnotili jsme to tak, že riziko provozu je tam významné. Domluvili jsme se, že celý provoz bude dekontaminován a dezinfikován a zaměstnanci budou zatím v karanténě," řekla ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Testy na koronavirus by pracovníci společnosti měli podstoupit ve středu. Důvodem je fakt, že zaměstnanci byli s nakaženými v kontaktu v pátek a pět dnů je inkubační doba. Výsledky budou znát hygienici v následujících dnech. Kotrbová dodala, že nakažení agenturní zaměstnanci z ubytovny jsou v domácí izolaci a odděleni od dalších lidí, kteří v objektu bydlí. Podle informací ČTK velká část nemocných pochází z Maďarska. „Ale mezi nakaženými jsou i zaměstnanci z ubytovny," řekla Kotrbová.

Dodala, že první případ koronaviru na prachatické ubytovně hygienici zjistili ve čtvrtek. „Ve městě žádná panika není, ale lidé volají a ptají se. Shání informace," řekl prachatický starosta Martin Malý.

Kvůli narůstajícímu počtu koronaviru na jihu Čech zasedne v pondělí krajský krizový štáb. Kotrbová uvedla, že bude jednat formou videokonference. „Připravujeme nějaká opatření, abychom zabránili dalšímu šíření. Ale vše musíme teprve probrat na krizovém štábu," řekla Kotrbová.

Autoři | Foto ilustrační foto, HZS HK

Štítky ČR, koronavirus, házená, Jihočeský, ubytovna, COVID-19, Prachatice, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, Martin Malý, Česko, Maďarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na ubytovně v Prachaticích je 20 nakažených koronavirem  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.