Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vstupné na prachatické letní koupaliště zdraží ze 70 na 100 korun

Základní vstupné na prachatické letní koupaliště Hulák zdraží v nové sezoně ze 70 na 100 korun. Městské sportoviště tak reaguje na rostoucí náklady, podle radnice je to také snaha korigovat každoročně rostoucí provozní ztrátu. Ceny vstupného se na venkovním koupališti neměnily od roku 2007. Vyplývá to z tiskové zprávy radnice. Vstupné letos zvýšila i jiná města v kraji jako České Budějovice, Tábor nebo Písek.

„Po boku ostatních jihočeských koupališť jsme přistoupili k navýšení celodenního vstupného u dospělých. Současně zavádíme zvýhodněné rodinné vstupné, dva dospělí a jedno dítě za 240 korun na celý den. U všech těchto kategorií bude dostupné časově zkrácené hodinové vstupné. Věříme, že nám bude přát počasí a provoz se udrží nad hranicí průměru 58 provozních dní a 15 tisíc návštěvníků za sezonu," řekl jednatel společnosti Sportovní zařízení Prachatice Martin Kutlák. Děti od tří do 15 let a senioři nad 65 let nově zaplatí 60 Kč, dosud to bylo 40 a 30 korun, vyplývá ze starého ceníku.

Koupaliště Hulák zahrnuje kruhový bazén, obdélníkový, což je plavecká dráha, a má také dětský bazén. Prachatice v roce 2019 plánovaly, že letní koupaliště opraví. Odhad nákladů byl až 20 milionů korun. Kvůli dopadům koronakrize to ale město odložilo. Po rekonstrukci měly na koupališti přibýt i dětské atrakce a tobogán. Areál v létě navštíví 18.000 až 25 tisíc lidí. V roce 2019 Prachatice zmodernizovaly za 135 milionů plavecký bazén, vzaly si úvěr 85 milionů. Do krytého bazénu ročně zamíří přes 70 tisíc lidí.

Vstupné na plovárny zdražila i jiná jihočeská města. Za vstup do budějovického bazénu na hodinu lidé letos platí 100 korun. Do konce roku 2022 to bylo 90 korun. Celodenní vstupné na plavecký stadion vzrostlo ze 140 na 150 korun. Město tak reagovalo na stoupající provozní náklady.

Letos zdraží také vstupné na píseckou plovárnu U Václava. Celodenní pro dospělého bude stát 90 korun místo 60 korun, děti do 140 centimetrů a senioři zaplatí 60 korun, o dvacetikorunu víc. Rodinné vstupné se zvýší ze 150 na 225 korun, informovala mluvčí radnice Petra Měšťanová.

Tábor zvedl od ledna vstupné do plaveckého bazénu o deset procent, řekl jednatel firmy Tělovýchovná zařízení města Tábora Jan Benda. Za celý den zaplatí dospělí 300 korun.

Prachatice, v nichž žije téměř 11 000 lidí, mají letos rozpočet s příjmy 305,6 milionu a výdaji 315,4 milionu korun. Schodek necelých deset milionů pokryjí z rezerv minulých let. Město investuje 44 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Prachatice

Štítky správa, rekreace, koupaliště, ceny, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vstupné na prachatické letní koupaliště zdraží ze 70 na 100 korun  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.