Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motorkář se při předjíždění srazil s osobním autem. Utrpěl těžká zranění

Vážnými zraněními skončila odpolední nehoda osobního auta a motorky v Prachaticích. Pro zraněného řidiče motorky musel letět vrtulník, který ho transportoval do českobudějovické nemocnice. Žena z automobilu utrpěla lehká zranění, se kterými byla převezena do nemocnice.

Nehoda se stala ve tři hodiny odpoledne v Prachaticích. Ke srážce motocyklu a osobního auta vyrazily tři posádky prachatických záchranářů. Povolán byl také vrtulník. „Muž ve středním věku cestující na motocyklu utrpěl středně těžká až těžká poranění v oblasti končetin a pánve. Bylo tedy nutné ho zajistit dvěma žilními vstupy, imobilizovat jej vakuovou matrací a fixační pánevním pásem a podat mu nitrožilně nezbytné léky,“ popsala mluvčí zdravotníků Zuzana Fajtlová.

Zraněného řidiče následně letecky transportovali do českobudějovické nemocnice. U ženy z osobního auta měli záchranáři podezření na lehká poranění pohybového aparátu. „K dalšímu vyšetření byla převezena do spádového zdravotnického zařízení,“ uvedla Fajtlová.

Příčinou nehody bylo podle policejní mluvčí ŠtěpánkySchwarzové předjíždění, při kterém se řidič motorky srazil s protijedoucím autem. Dechová zkouška vyšla u obou řidičů negativní. Nehodu vyšetřují prachatičtí dopravní policisté.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky úraz, automobil, Nemocnice České Budějovice, Prachatice, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář se při předjíždění srazil s osobním autem. Utrpěl těžká zranění  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.