Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Během potyčky v bytě jeden z mužů vystřelil ze zbraně. Na místě zasahovala policie

Hned z několika přestupků jsou podezřelí tři muži z Prachaticka, kvůli kterým vyjížděli kriminalisté do obce Dub. Tady mělo dojít k potyčce, během které jeden z mužů vystřelil ze zbraně. Při incidentu naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Všichni tři ale budou mít co vysvětlovat.

Incident se odehrál v obci Dub na Prachaticku. Tady měl jeden z mužů neoprávněně vniknout do bytu své bývalé přítelkyně a čekat, dokud se nevrátí domů. Místo odmítal opustit, a to i poté, co ho o to několikrát požádala. „Žena do bytu přišla společně s dalšími dvěma muži. V bytě mezi muži došlo k fyzické roztržce, při které se podezřelý zmocnil střelné zbraně, kterou měl u sebe jeden z příchozích mužů. Následně došlo k náhodnému výstřelu do země,“ uvedla policejní mluvčí Martina Joklová s tím, že při incidentu naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

Majitel zbraně z bytu utekl a zavolal na policii. Na místo dorazily hlídky prachatických a vodňanských policistů. „Ti proti mužům, z důvodu neuposlechnutí jejich výzev, použili donucovací prostředky, včetně hrozby namířenou střelnou zbraní, a oba je zpacifikovali,“ popsala mluvčí. Oba pak byli převezeni na policejní stanici. Dechová zkouška ukázala, že všichni tři muži byli pod vlivem alkoholu.

Zbraň, ze které jeden z mužů vystřelil, policie na místě zajistila. Šlo o revolver typu Flobert. Takovou zbraň je podle Joklové zakázáno nosit na veřejnosti, pokud je její majitel například pod vlivem alkoholu. Hrozí mu proto pokuta až do výše 30 tisíc korun, a také propadnutí věci.

Zbylé dva muže čeká také vyšetřování. „Podezřelého kriminalisté vyšetřují ve zkráceném přípravném řízení. Z neuposlechnutí výzvy se dále bude on i druhý muž zodpovídat z přestupku na úseku proti veřejnému pořádku ve správním řízení,“ uzavřela policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, zbraň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během potyčky v bytě jeden z mužů vystřelil ze zbraně. Na místě zasahovala policie  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.