Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Strakonice letos daly do oprav sportovišť 3,5 milionu korun

Strakonice letos investovaly zhruba 3,5 milionu korun do oprav sportovišť. Nyní dělníci odstranili ze střechy zimního stadionu takzvané slunolamy, které bránily tomu, aby sluneční záření neničilo povrch ledu. Náklady byly zhruba 847 tisíc korun bez DPH. Sportovní haly pravidelně kontroluje statik.

Slunolamy byly ukotvené ve střeše a město řešilo problém, protože do budovy zatékalo. Dělníci střechu znovu oplechují, nové slunolamy tam nedají. „Dnes už jsou technologie jinde než začátkem 70. let, kdy se stadion stavěl. Zajímavostí je, že tady byl jeřáb, který měl obrovsky dlouhé rameno. Práce jsou součástí péče o sportoviště, která se pořád kontrolují,“ řekla mluvčí radnice Markéta Bučoková.

Strakonice letos opravily střechu zimního stadionu, byla v havarijním stavu. Opravené jsou i střechy různých tělocvičen, kde práce stály 2,5 milionu korun, vylepšená je i střecha tribuny v lokalitě Na sídlišti za víc než 200 tisíc korun.

Ve městě s 24 tisíci obyvateli je desítka hal včetně tělocvičen, haly házenkářská, basketbalová, několik soukromých a hala firmy ČZ. Všechny pravidelně kontrolují statici, řekla dnes Bučoková.

Autoři | Foto Tomáš Renner

Štítky správa, stavby, Strakonice, sportoviště, střecha, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonice letos daly do oprav sportovišť 3,5 milionu korun  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.