Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Strakonice zatím sehnaly ručně šité roušky

Město Strakonice, kde se včera objevil případ lékařky nakažené koronavirem, sehnalo bavlněné roušky. Bude je rozdávat zaměstnancům a dalším pracovníkům, kteří se stýkají s veřejností. Hygienici město zatím neuzavřeli, starosta Břetislav Hrdlička navrhoval v neděli karanténu celého města. Radnici chybí informace od nadřízených orgánů, řekl dnes Hrdlička po zasedání krizového štábu.

Ve Strakonicích se v včera objevil případ, kdy se koronavirem nakazila lékařka polikliniky. Poliklinika bude minimálně do 18. března zavřená a bude se dezinfikovat. V poliklinice pracuje zhruba 50 zdravotníků. Ve městě je ode dneška zavřený městský úřad, fungují jen některá pracoviště. Radnice vymezila i školku pro děti zdravotníků, policistů a hasičů. V Jihočeském kraji je 11 nakažených koronavirem, někteří z nich mají podle hygieniků vazbu na Strakonice. Jihočeská hejtmanka Ivana Stráská dnes řekla, že nakažených ve Strakonicích ještě může přibývat.

„Sehnali jsme nějaké roušky, bohužel šité svépomocí, pomalu je rozdáváme lidem, kteří se stýkají s veřejností. Lidé jsou ukáznění, opravdu nevycházejí, až na výjimky. Poprosili jsme restaurace, aby zavřely hladová okna, nedávaly pivo a jídlo na ulici. Dáváme dohromady dobrovolníky na městský ústav sociálních služeb, hlásí se lidé, kteří by byli ochotni zaskočit, kdyby bylo třeba rozvážet obědy,“ řekl starosta. S nákupy lidem, kteří jsou v domácí karanténě, nebo seniorům a lidem s postižením pomohou strážníci.

Starosta dodal, že městu zásadně chybí informace o postupech, které by mělo dostávat od nadřízených orgánů. „Říkají: najděte si to na našich stránkách. Jsou tam telefonní čísla, která nefungují. Potřebujeme zásadní a přímé informace na řešení těch situací,“ řekl Hrdlička.

Autoři | Foto Vit Hassan

Štítky ČR, správa, zdraví, nemocnice, textil, koronavirus, Strakonice, rouška, COVID-19, Ivana Stráská, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonice zatím sehnaly ručně šité roušky  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.