Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Strakonice odpustí i sníží podnikatelům nájemné

Vedení města Strakonice sníží kvůli vládním opatřením spjatým s koronavirem nájemné podnikatelům v nebytových prostorách o 50 až 100 procent za druhé letošní čtvrtletí. Několik podnikatelů již požádalo o prominutí či snížení nájemného.

Radní tak reagují na to, že část podnikatelů musela provozovny zavřít. Výše slevy se odvíjí od toho, zda živnostník musel přerušit podnikání kvůli nouzovému stavu úplně nebo částečně. Těm, kteří museli zavřít, promine radnice nájemné v plném rozsahu.

„Jedná se o nájemce, kteří jsou přímo negativně omezeni vládními nařízeními, a město se jim tak snaží pomoci předejít akutním finančním problémům,“ uvedla mluvčí radnice Markéta Bučoková. Podnikatelům, kteří činnost omezili, ale rapidně jim klesly tržby, sníží město nájem na 50 procent. Nájemné v garážích a skladech radnice snižovat nebude. „Například na nájmy spolků město přispívá finanční podporou, neexistuje tedy oprávněný důvod k jejich snižování,“ uvedla Bučoková.

I další větší jihočeská města rozhodují, že nájmy v obecních prostorech kvůli koronaviru živnostníkům odpustí, případně odloží splatnost. Českobudějovičtí radní rozhodli, že nájmy z nebytových městských prostor za duben až září nemusí provozovatelé hradit nyní. Splatnost za šest měsíců je posunuta do 31. prosince. Písek odpustí nájem částečně nebo úplně, Tábor konečnou podobu návrhu připravuje.

Autoři | Foto Adámoz / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Štítky správa, hospodářství, koronavirus, reality, Strakonice, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonice odpustí i sníží podnikatelům nájemné  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.