Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Školačka našla v lese munici z druhé světové války. Ze zvědavosti ji přinesla domů

Dělostřelecké miny z druhé světové války našla včera odpoledne školačka v lese v katastru Nebřehovic na Strakonicku. Munici přinesla ze zvědavosti ukázat domu rodičům. Otec dívky ihned zavolal na policii a nález oznámil.

Oznámení o nálezu přijali policisté krátce po druhé hodině odpoledne. „Nález munice nahlásil muž, jehož dcera školou povinná munici nalezla v nedalekém lese v katastru obce Nebřehovice a ze zvědavosti ji přinesla ukázat domů rodičům,“ popsala policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Policisté se ihned vydali na místo a přivolán byl i pyrotechnik z Českých Budějovic. Ten následně munici v domě zajistil. „Na místě nálezu se nacházely trhací jámy, které sloužily na konci druhé světové války k likvidaci munice. Zde byly nalezeny další tři miny a zbytky munice. Pyrotechnici nález zajistili a odvezli k bezpečné likvidaci,“ dodala Nováková.

Podle policie nejsou tyto nálezy nijak ojedinělé, lidé by ale měli vždy dodržovat pravidla bezpečnosti. „S nalezeným předmětem nebo podezřelou municí by se nikdy nemělo manipulovat. Nález označte a oznamte na policii, zajistěte také, aby se k němu nedostaly další osoby. Vyčkejte příjezdu policie a dalších odborníků,“ připomněla mluvčí.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Redakce

Štítky krimi, policie, nález, munice, nebezpečí, druhá světová válka, les, Nebřehovice, okres Strakonice, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školačka našla v lese munici z druhé světové války. Ze zvědavosti ji přinesla domů  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.