Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič sjel do rybníka. Z auta, které se potápělo, ho vytáhli dva muži

Velké štěstí měl dnes ráno jednasedmdesátiletý řidič, který sjel do rybníka v obci Mnichov na Strakonicku. Do studené vody totiž skočili dva muži, rozbili okénko a muže z auta vytáhli.

Událost se stala před půl sedmou ráno v obci Mnichov. Ta se nachází necelých 10 kilometrů od Strakonic.  

„Policisté přijali oznámení o dopravní nehodě vozidla, které sjelo do rybníka. Po příjezdu na místo policisté spatřili už ponořený osobní automobil Škoda Roomster, z kterého byla vidět už pouze střecha,“ popsala policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Jeho řidič už byl v tu chvíli na břehu a v péči lékařů. Před příjezdem záchranných složek mu totiž pomohla dvojice mužů. „Řidiče z potápějícího vozidla vytáhli svědci, kteří projížděli kolem bezprostředně po nehodě. Sedmačtyřicetiletý Jan P. a osmatřicetiletý Radek M. na nic nečekali. Jednali velmi rychle a pohotově. Zavolali první pomoc na linku 155 a oba skočili do studené vody, aby řidiče zachránili. U vozidla rozbili okénko a muže vytáhli na břeh,“ uvedla Nováková.

Poté si podchlazeného muže převzali záchranáři a převezli ho do strakonické nemocnice. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Přesnou příčinou nehody se teď budou zabývat strakoničtí policisté. „Oběma mužům patří velké poděkování, neboť bez jejich pomoci by se muž mohl utopit,“ dodala Nováková. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, nehoda, zachránci, rybník, Mnichov, okres Strakonice, Strakonice, Škoda Roomster

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič sjel do rybníka. Z auta, které se potápělo, ho vytáhli dva muži  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.