Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Další ženy naletěly podvodníkovi na internetu. Připravil je o více než 100 tisíc korun

O desítky tisíc korun přišly další dvě ženy, které naletěly podvodníkovi na internetu. Obě prodávaly zboží přes inzertní portály, kde je pachatel oslovil. Místo zaplacení ale obě ženy okradl. Celková škoda přesáhla 100 tisíc korun. Od začátku roku se jedná o několikátý případ, kterým se policie zabývá.

Podobných případů řeší od začátku roku policie dvanáct. Pachatel si na internetu vyhlédne inzeráty na zboží, o které projeví zájem. Prodávajícím nabídne zajištění kurýrní služby, která zboží přepraví a převede peníze za zboží. Výsledem bohužel není snadný obchod, ale podvod.

„Pachatel prodávajícímu zašle na aplikaci WhatsApp, případně na jiné internetové aplikace nebo na e-mailovou adresu, falešný odkaz kurýrní společnosti, banky nebo inzertního portálu s dalšími pokyny. Po otevření odkazu podvedení objeví poděkování za poskytnuté služby společně s informací o zaslání požadované hotovosti. Dalším krokem je potvrzení přijetí platby za prodávané zboží a následuje formulář obsahující požadavek k vyplnění údajů platební karty, případně vyplnění kódu zaslaného SMS zprávou a výzvou k přihlášení se do internetového bankovnictví,“ popsala princip podvodu policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Obětmi se tentokrát staly dvě ženy, kterým pachatel po splnění všech požadovaných kroků z účtů ukradl 133 tisíc korun. Škoda ze všech vyšetřovaných případů se vyšplhala na 450 tisíc korun. „Policisté apelují a vyzývají občany, aby byli opatrní, a měli vždy na paměti, že vyplněním požadovaných hesel, kódů a údajů k platební kartě, mohou přijít o nemalé finanční prostředky,“ dodala Nováková.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Daniel Agrelo / pixabay.com

Štítky krimi, policie, podvod, Internet, WhatsApp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další ženy naletěly podvodníkovi na internetu. Připravil je o více než 100 tisíc korun  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.