Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

U Bavorova na Strakonicku došlo k vážné nehodě. Motorkář se střetl s řidičem, který mu nedal přednost

Na Strakonicku došlo dnes krátce po poledni k vážné dopravní nehodě, u níž zasahoval i zdravotnický vrtulník. Řidič osobního automobilu nedal při vjíždění na hlavní komunikaci nedaleko Bavorova na Strakonicku přednost právě projíždějícímu motocyklistovi. Ten se střetu snažil zabránit bržděním, nakonec ale do vozidla narazil a utrpěl vážná zranění, s nimiž musel být letecky transportován do českobudějovické nemocnice.

Dnes krátce po poledni vyjížděli jihočeští záchranáři k vážné nehodě osobního automobilu a motocyklu, k níž došlo na hlavní silnici nedaleko Bavorova na Strakonicku.

„K nehodě došlo krátce po poledni na silnici II/141 v katastru obce Bavorov. Starší muž se pravděpodobně nevěnoval plně řízení a s osobním automobilem tovární značky Opel vyjel z vedlejší na hlavní silnici. Po té však jel řidič motocyklu Suzuki, který aby předešel nehodě, snažil se intenzivně brzdit, avšak následně dostal smyk a narazil do osobního vozidla,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura a doplnil, že viníkem nehody je řidič osobního automobilu, který nedal při vjezdu na hlavní komunikaci přednost.

Řidič motocyklu musel být následně s těžkými zraněními letecky transportován do českobudějovické nemocnice. „K nehodě jsme vyslali posádku rychlé zdravotnické pomoci z Vodňan a vzlétl také vrtulník z Českých Budějovic. Motorkář utrpěl při střetu poranění dolní končetiny a po ošetření a zajištění byl letecky transportován do českobudějovického traumacentra,“ informovala mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Policisté budou nyní všechny okolnosti nehody nadále vyšetřovat.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JČK

Štítky okres Strakonice, automobil, Nemocnice České Budějovice, havárie, motocykl, Opel, Suzuki, České Budějovice, Vodňany, Bavorov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Bavorova na Strakonicku došlo k vážné nehodě. Motorkář se střetl s řidičem, který mu nedal přednost  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.