Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Strakonice chtějí postavit novou halu na florbal za víc než 40 milionů korun

Strakonice chtějí postavit novou halu na florbal. Odhad nákladů je přes 41 milionů korun. Město podalo žádost o dotaci Národní sportovní agentuře, která by pokryla necelou polovinu výdajů. Vyplývá to z tiskové zprávy radnice. Město má již na halu projektovou dokumentaci, do rozpočtů na roky 2024 a 2025 dá potřebné částky na stavbu.

„Strakoničtí florbalisté se dlouhodobě potýkají s nedostatkem tréninkových ploch a časů ve stávajících halách. Relativně mladému sportu, který si získává stále více příznivců, by pomohla výstavba nové haly," uvedla mluvčí města Markéta Bučoková. Na místě nynějšího venkovního házenkářského hřiště vedle obloukové haly by měla vzniknout nová tréninková hala. Hráči by tak mohli využívat hřiště s rozměry 40 x 20 metrů s hledištěm, kam by se vešlo zhruba 60 diváků.

Strakonice investují do sportovišť dlouhodobě. V říjnu otevřely nafukovací halu nad venkovním padesátimetrovým bazénem. Město tak získalo dva plnohodnotné sportovní bazény. Investice byla 24 milionů korun. Město za poslední léta opravilo i střechu zimního stadionu, která byla v havarijním stavu, rovněž střechy různých tělocvičen. Loni otevřelo nový skatepark. Strakonice také potřebují opravit technologie na zimním stadionu, řekl v říjnu místostarosta Rudolf Oberfalcer (Strakonická Veřejnost).

Město, v němž žije asi 23 000 lidí, má letos rozpočet s příjmy 622,1 milionu a výdaji 704,6 milionu korun. Schodek 82,4 milionu pokryje z prostředků z minulých let. Hlavní investicí bude oprava Volyňské ulice, která zabere rok a půl, město počítá s náklady 120 milionů Kč. Město vyčlenilo také 15 milionů korun, za něž vykoupilo akcie teplárny od drobných akcionářů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, stavby, správa, sporty, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonice chtějí postavit novou halu na florbal za víc než 40 milionů korun  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.