Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Sedmdesátiletý senior sjel na Táborsku do příkopu. Nadýchal přes dvě promile

Více než dvě promile alkoholu měl v krvi sedmdesátiletý muž, který sjel ve Svrabově ze silnice a narazil do betonového propustku. Škoda se vyšplhala na 80 tisíc korun. Muž je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až tři roky vězení.

K nehodě došlo na silnici třetí třídy v katastru obce Svrabov. Sedmdesátiletý senior sjel ze silnice a naboural do betonového propustku. „Muž se při nehodě lehce zranil. Po vyproštění z vozidla byl převezen zdravotníky do nemocnice. Svým jednáním způsobil souhrnnou hmotnou škodu ve výši 80 tisíc korun. Jeho opilost následně potvrdily výsledky odborných zkoušek. Ty prokázaly hodnotu 2,32 promile alkoholu v krvi,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Seniora nyní čeká soud. Za spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky, peněžitý trest nebo trest zákazu činnosti.

Foto Jana Kroneislová

Štítky nehody, krimi, senior, Táborsko, alkohol, silnice, okres Tábor, Svrabov

Sedmdesátiletý senior sjel na Táborsku do příkopu. Nadýchal přes dvě promile  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.