Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Pomozte, drží mě v zajetí! Policisté se vydali po stopách balónku z Německa

Jihočeští policisté řešili v sobotu kuriózní případ, do kterého museli zapojit i kolegy z Německa. Muž z Táborska totiž našel balónek se vzkazem, který v překladu znamenal, že je někdo držen v zajetí a potřebuje pomoci. Text obsahoval i adresu. Policisté proto na nic nečekali a na místo vyrazili.

Muž z Táborska balónek našel v sobotu ve čtyři hodiny odpoledne. Uvnitř něho se nacházel vzkaz, který byl voláním o pomoc. Přiložena byla i adresa, kde měla být údajná oběť držena. Nález proto ihned oznámil. 

„Naši policisté okamžitě informovali kolegy z Německa, kteří během chvíle vyřídili povolení k domovní prohlídce na uvedené adrese a dům důkladně prohledali. Nenalezli však nikoho zajatého a drženého proti své vůli. Pokud to měl být vtípek, moc se nepovedl,“ uvedla tisková mluvčí policie Lenka Krausová.

Lidem, kteří takto vtipkují, se jejich zábava může hodně prodražit. Policie může totiž náklady na výjezd vymáhat. A to nejdůležitější, v době, kdy policisté vyjedou na místo vymyšleného oznámení, může jít někomu někde jinde opravdu o život.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Policie, pátrací akce, Táborsko, Německo, okres Tábor, Lenka Koloušková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomozte, drží mě v zajetí! Policisté se vydali po stopách balónku z Německa  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.