Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tábor otevřel víceúčelovou sportovní halu za 165 milionů korun

Tábor otevřel víceúčelovou sportovní halu Mír. Její vybudování stálo 165 milionů korun bez daně a hradilo jej ze svých peněz město. Hala stojí v sousedství atletického stadionu a areálu plaveckých bazénů. Využívat ji může řada sportovních subjektů různého zaměření.

Město v minulosti rozhodovalo, kde novou halu postaví. Jednou možností byla rekonstrukce starší haly v Kvapilově ulici, další pak byla stavba za městem a třetí varianta právě u atletického stadionu. „Museli jsme všechno posoudit, co má která alternativa pro a proti. Zvolili jsme tuto, která byla taková nejvelkorysejší, protože sem se vejde nejvíc sportů najednou. Navíc je to logické místo, protože zde vzniká takový sportovní kampus, a mám pocit, že jsme udělali dobře," řekl táborský starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

Podle něj budou asi nejvíce novou halu využívat volejbalisté. Budou se v ní ale připravovat také atleti, jelikož součástí objektu je i rozběhový koridor. „Ale kromě toho je zde například i taneční sál s využitím i pro jógu. Je to univerzální projekt a mělo by se sem vejít spousta sportů paralelně vedle sebe," řekl starosta.

Město kvůli výstavbě zbouralo prvorepublikovou halu, která původně soužila pro výstavu a následně měla dočasně vydržet na 10 let. Ale její existence se prodloužila o několik desetiletí. „Její oprava už by nebyla možná, proto jsme se rozhodli, že ji zbouráme a postavíme úplně novou halu," uvedl Pavlík.

Podle něj šlo o jeden z největších projektů města v posledních letech. K nim patří také výstavba domova pro seniory za více než 300 milionů korun. „Ale na něj se nám podařilo uspět s dotací. Takže částka, kterou město investovalo do haly a zaplatí za domov seniorů, bude přibližně stejná," dodal starosta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Tábor

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, Tábor, sportovní hala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor otevřel víceúčelovou sportovní halu za 165 milionů korun  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.