Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dynamo porazilo Táborsko, Penner hrál po více než dvou letech

Jediný gól rozhodl o výhře českobudějovického Dynama, které v přípravě vyzvalo Táborsko. Oba trenéři na hřiště poslali některá nová jména a výkon svých týmů hodnotili pozitivně. Za Dynamo hrál poprvé Rus Maksim Matvejev, na hřišti se objevil také Nicolas Penner. Táborsko testuje mimo jiné hráče z Gruzie.

Oba jihočeské kluby se v přípravě potkávají pravidelně. Utkání, které se hrálo na umělé trávě na Složišti, vyhráli tentorkát fotbalisté Dynama. Jedinou branku utkání vstřelil Ondřej Mihálik, když využil přihrávku Benjamina Čoliće. Druhý gól mohl přidat Patrik Hellebrand, ale při pokusu zpoza vápna těsně netrefil branku.

V druhém poločase Dynamo kompletně proměnilo sestavu. Aktivní byl například Emmanuel Tolno, jenž v Budějovicích hostuje právě z Táborska, ale další gól už nepadl. 

Trenér Dynama David Horejš povolal na hřiště například brankáře Daniela Kerla či dorostence Jana Brabce. Premiéru v černobílém dresu má za sebou nová posila Maksim Matvejev. Po více než dvou letech do utkání naskočil Nicolas Penner„Po všech těch problémech, které jsem poslední dva roky měl, to byl první vážnější zápas. Hrálo se mi dobře. Měli jsme poslední týden hodně běhání, takže se po fyzické stránce cítím dobře. Myslím, že naše jedenáctka odehrála dobrý poločas. Ještě nás čeká hodně tvrdé práce,“ popsal záložník pro klubový web. 

Sestavy

SK Dynamo ČB
1. poločas: Kerl – Čolić, Brabec, Králik, Skovajsa – Hellebrand, Hora – Van Buren, Penner, Vais – Mihálik.
2. poločas: Janáček – Matvejev, Brabec, Havel, Sladký - Čavoš, Krch - Tolno, Brandner, Mršić - Hais.

FC MAS Táborsko
Pecháček (12. Zadražil) - Plachý (75. Tsolakis), Navrátil, Rydval (83. Kotrč), Tusjak (60. Vozihnoj) - Kalousek (46. Šplíchal - 83. Kubovský), Robakidze (60. Drozd), Holiš (75. Schramhauser), Kosek - Mach (60. Yuri), Provazník (46. Tijany - 83. Svatek).

„Zápas hodnotím pozitivně, protože jsme mohli protočit všechny hráče týmu. Bylo tedy hodně hráčů, kteří s námi dnes hráli vůbec poprvé. Náš výkon snesl v určitých fázích hry slušné měřítko, nasazení a přístup týmu byl velmi dobrý,“ hodnotil zápas trenér Dynama David Horejš

Mrzí mě jen to, že jsme nedokázali proměnit více šancí, protože převahu jsme měli velkou. Jsme ale na začátku přípravy, takže z tohoto pohledu může s naším výkonem panovat spokojenost,“ dodal Horejš.

Před odletem na soustředění v Turecku má jeho tým naplánované ještě jedno přípravné utkání. V sobotu na Složišti vyzve od 11 hodin Příbram.

Druhý zápas pro Táborsko

Zatímco Dynamo má za sebou první přípravné utkání, Táborsko už odehrálo dva duely. V tom prvním, jenž byl součástí Tipsport ligy, podlehlo Mladé Boleslavi vysoko 0:7. Na soupisce tehdy chyběla řada jmen.

S výkonem proti Dynamu byl trenér Sergejs Golubevs spokojenější. „Dneska jsme hráli mnohem lépe než proti Mladé Boleslavi. Prvních 15 minut bylo na mužstvu znát, že má v hlavách předchozí vysokou porážku. Dělali jsme chyby, hráči byli nervózní. Později jsme se dostali na vyšší herní úroveň, byli jsme ve větším klidu. Už jsme se nebáli kombinovat, chodili jsme do soubojů, měli jsme vyšší rychlost. Ve druhém poločasu jsme hodně střídali, posílali jsme na hřiště čerstvé hráče, kteří také předvedli dobrý výkon,“ reagoval. 

Klub v úvodu přípravy informoval, že testuje Gruzínce Robakidzeho a Brazilec Yuriho. Oba dva hráli i včerejší utkání. „Věřím, že příští můžeme hrát ještě lépe. Čekáme na příchod hráče Kristapse Liepy, který se k nám vrací po vážném zranění, připojí se příští týden. Musí dohnat kondici, ale myslím, že v únoru bude připraven na sto procent. Po odchodech Ichy a Bouly nás bota tlačí ve středu zálohy, tam chceme přivést ještě jednoho bráče," dodal lotyšský trenér Golubevs.

Ohodnoť článek

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, dynamo, budějovice, táborsko, tábor, příprava, zápasy, penner, horejš, SK Dynamo České Budějovice, okres Tábor, Nicolas Penner, trenér, Gruzie, David Horejš, Jan Brabec, Ondřej Mihálik, Patrik Hellebrand, FK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo porazilo Táborsko, Penner hrál po více než dvou letech  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.