Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Seniorka volala sedmkrát táborským strážníkům. Ležela na zemi ve svém bytě

Podezření na zneužívání linky měl strážník táborské městské policie. Za dopoledne mu někdo volal sedmkrát a neozýval se. S číslem se mu ale nakonec podařilo spojit. Ukázalo se, že o pomoc volá čtyřiadevadesátiletá seniorka, která leží ve svém bytě na zemi. Na pomoc jí vyrazili záchranáři i hasiči.

Událost se stala v sobotu dopoledne. „Telefonní aparát tísňové linky 156 zazvonil během několika minut postupně sedmkrát. Ani v jednom případě se nikdo neozval a hovor se po chvilce ukončil. Strážník proto učinil zpětné volání. Úspěšný byl až na druhý pokus, kdy hovor přijala seniorka evidentně vysokého věku,“ popsal komisař Pavel Šimek

I přes složitou komunikaci se operátorovi podařilo zjistit přijímení ženy. Díky němu mohl v evidenci obyvatel najít celou totožnost a adresu. Na místo vyrazili strážníci, záchranáři a hasiči, protože vznikla důvodná obava o zdraví seniorky. 

„Po příjezdu na místo se strážníkům díky sousedům podařilo telefonicky kontaktovat syna, který se dostavil na místo ještě před násilným otevřením dveří hasiči,“ popsal Šimek. Žena ležela na zemi, byla velmi vysílená a při vědomí. Do péče si ji proto převzali záchranáři. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky městská policie, tábor, seniorka, volání, pomoc, Pavel Šimek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka volala sedmkrát táborským strážníkům. Ležela na zemi ve svém bytě  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.