Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

U Slapska hořel les. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu

U obce Slapsko na Táborsku došlo v neděli odpoledne k masivnímu požáru lesního porostu. Na místě zasahovalo osm hasičských jednotek z okolí, kvůli vyhlášení druhého stupně požárního poplachu se na hašení podíleli také hasiči ze Středočeského kraje. Požár je nyní pod kontrolou, nicméně jednotky na místě zůstávají a dohašují jeho zbytky.

Krátce po dnešní 14. hodině přijali hasiči na tísňové lince oznámení o požáru lesa u obce Slapsko na Táborsku. Podle ohlašovatele tam hořela tráva a požár se tak rychle šířil do okolí.

„K požáru vyjely osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanice Tábor a dobrovolných hasičů obce Mladá Vožice. Po jejich průzkumu na místě velitel zásahu podal zprávu, že hoří tráva a přibližně třímetrové stromky na ploše 150 x 100 metrů s tím, že požár se suchým porostem rychle šíří. Byly vyžádány další posilové jednotky,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

K zásahu byly následně přivolány jednotky z Tábora, Jistebnice, Chýnova a Chotovin. Díky rozsahu a lokalitě požáru se na zásahu podílely také jednotky ze středočeských Votic a Neustupova. Celkem na místě zasahovalo 13 cisteren a hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu.

„Než se podařilo požár dostat pod kontrolu, rozšířil se na plochu 500 x 400 metrů. Lokalizaci požáru, tedy zastavení šíření požáru, velitel zásahu nahlásil v 15:33 hodin. Všechny jednotky stále zůstávají na požářišti a pokračují v dohašování. Je nutné suchý porost řádné prolít vodou, aby byla zlikvidována všechna ohniska a znemožnilo se šíření požáru kořenovým systémem stromů,“ informovala Matějů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, oheň, hasiči, Slapsko, okres Tábor, Středočeský kraj, Tábor, Mladá Vožice, Jistebnice, Chýnov, Chotoviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Slapska hoří les. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.