Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dvě tragické nehody. Na Táborsku zemřel nezletilý spolujezdec, u Strakonic starší řidič

, aktualizováno 20. dubna 2022, 18:15

Jihočeští policisté a záchranáři dnes odpoledne zasahovali u dvou tragických nehod, ke kterým došlo v rozmezí několika minut na Táborsku a Strakonicku. V obou případech narazilo osobní auto do stromu. Obětí první nehody se stal nezletilý spolujezdec, druhou havárii nepřežil starší řidič. V dubnu na jihočeských silnicích zemřelo sedm lidí.

K tragickým dopravním nehodám došlo dnes odpoledne na Táborsku a Strakonicku. První nehoda se stala po půl třetí mezi obcemi Želeč a Ústrašice. „Řidička osobního vozidla tovární značky Toyota Auris Combi jela po silnici třetí třídy mezi obcemi Želeč a Planá nad Lužnicí, kdy dosud z nezjištěných příčin vjela vlevo mimo komunikaci, kde čelně narazila do vzrostlého stromu​​​​​,“ informoval policejní mluvčí Milan Bajcura. Provoz na komunikaci je podle něj kvůli nehodě zcela uzavřen.

V autě cestovaly dvě osoby. „Mladá žena utrpěla lehká až středně těžká poranění v oblasti končetin a hrudníku a po ošetření byla převezena na chirurgické oddělení nemocnice v Táboře. Ve voze s ní cestovala nezletilá osoba, která utrpěla mnohočetná poranění. Záchranáři tuto osobu několik desítek minut resuscitovali, bohužel navzdory jejich maximálnímu úsilí svým zraněním na místě podlehla,“ popsala mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová s tím, že podrobnosti vzhledem k věku nebude poskytovat.

Druhá nehoda se stala u Novosedel na Strakonicku před třetí hodinou odpoledne. Tady havaroval starší muž, který také narazil autem do stromu. „Muž po nárazu zůstal v bezvědomí a svědkové nehody mu dle pokynů operátorky Zdravotnického operačního střediska poskytovali telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci, na kterou posléze navázali záchranáři. Bohužel jejich snaha byla marná a lékařka musela i v tomto případě konstatovat smrt,“ uvedla Fajtlová.

Provoz na silnici druhé třídy je podle policejního mluvčího Bajcury řízen kyvadlově. V dubnu na jihočeských silnicích zahynulo sedm lidí. Od začátku roku si pak nehody v regionu vyžádaly 19 obětí.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JK, Policie ČR

Štítky krimi, policie, nehoda, smrt, havárie, okres Tábor, silnice, okres Strakonice, Strakonice, Želeč, Toyota Auris, Ústrašice, Nemocnice Tábor, Planá nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě tragické nehody. Na Táborsku zemřel nezletilý spolujezdec, u Strakonic starší řidič  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.