Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Žena si dopisovala s lékařem na zahraniční misi. Přišla o tři miliony korun

O více než tři miliony korun přišla žena z Táborska, která naletěla podvodníkovi vydávajícímu se za lékaře na zahraniční misi. Případem se zabývají kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality. Během posledních měsíců jde o druhou ženu, která na jihu Čech přišla o tak vysokou částku.

Scénář podvodů je stále stejný. Muž se na sociálních sítích seznámí se ženou, které vypráví smyšlenou historku o svém životě. Postupně si získává její důvěru, a nakonec ji připraví o životní úspory. Podobný případ z posledních dní vyšetřují táborští kriminalisté. 

„Poškozená se měla seznámit na sociální síti s mužem, který vystupoval jako vojenský lékař pocházející z Německa, který je na zahraniční misi v Jemenu. Během vzájemné komunikace trvající od července roku 2021 v poškozené vzbudil důvěru a oslovil ji s žádostí, zda by jí mohl zaslat k uložení balíček s jeho finančními prostředky, neboť jeho účet je zablokovaný. Jeho doprava však souvisela s různými poplatky přepravní společnosti,“ popsala policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Žena z Budějc přišla o čtyři a půl milionu korun. Naletěla podvodníkům na internetu

Nepříjemné prvenství získala žena z Českých Budějovic. Na internetu totiž naletěla podvodníkům, kteří jí slibovali společné podnikání nebo investice do kryptoměn. Postupně si získávali její důvěru, až z ženy vylákali přes čtyři miliony korun....

Žena všechny poplatky uhradila ze svého bankovního účtu a ještě koupila letenku, díky které za ní měl lékař přiletět do České republiky. Celkem tak zaplatila více než tři miliony korun. „Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality šetří případ pro podezření ze spáchání zločinu podvod,“ dodala Pokorná.

Podobných případů se ale během posledních měsíců objevilo několik. V květnu se policii ozvala žena, která takto přišla o čtyři a půl milionu korun. Policie důrazně varuje před posíláním peněz lidem z virtuálního prostředí. „Tito pachatelé vystupují pod falešnými profily a jejich jediným cílem je vylákat z vás nezanedbatelné finanční prostředky. Zároveň s nikým nesdílejte vaše intimní fotografie, které mohou být později použity k vydírání,“ popsala mluvčí.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky krimi, peníze, podvod, policie, lékař, Česko, okres Tábor, Německo, Jemen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena si dopisovala s lékařem na zahraniční misi. Přišla o tři miliony korun  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.