Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Po včerejší vážné dopravní nehodě na Táborsku zůstalo pět zraněných, z toho dvě děti

V sobotu okolo půl šesté odpoledne došlo u obce Vesce na Táborsku k vážnému střetu dvou osobních automobilů. Jedna z řidiček podle policistů nedala na křižovatce přednost v jízdě a z boku narazila do projíždějícího vozidla. V něm cestovali čtyři lidé, z toho dvě děti. Po střetu na místě zůstalo pět zraněných osob, včetně dvou dětí, které utrpěly blíže nespecifikovaná zranění. Jedna osoba byla v kritickém stavu přepravena do nemocnice. Případem se nyní zabývají táborští kriminalisté, kteří nehodu vyšetřují jako těžké ublížení z nedbalosti.

V sobotu okolo půl šesté odpoledne došlo u obce Vesce na silnici 159 II. třídy k vážné dopravní něhodě dvou osobních automobilů, po níž na místě zůstalo pět zraněných včetně dvou dětí.

„Řidička osobního automobilu Škoda Fabia podle všeho nedala při vjezdu z vedlejší na hlavní komunikaci přednost v jízdě a následně se střetla s projíždějícím vozidlem Citroen Berlingo, které se pohybovalo po hlavní komunikaci ze směru od obce Dráchov,“ informovala policejní mluvčí Martina Joklová.

Citroen, v němž cestovali čtyři lidé, skončil po stětu na střeše mimo silnici. Jeho posádku museli pak z vozidla vystříhat přivolaní hasiči. „Při dopravní nehodě došlo ve vozidle značky Citroen k těžkému zranění spolujezdkyně na zadním sedadle, žena byla s v kritickém stavu transporotvána do nemocnice,“ doplnila Joklová s tím, že ve vozidle cestovaly také dvě děti, které utrpěly blíže nespecifikovaná zranění a skončily spolu s řidičkou v rukou záchranářů.

„Na místě zasahovaly celkem čtyři pozemní posádky záchranářů. Jedna osoba v seniorském věku musela být po zajištění přednemocniční péče transportována na anesteziologicko resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice. Záchranáři na místě také ošetřili dvě nezletilé osoby, které poté transportovali do spádového zdravotnického zařízení v Táboře. Ošetřeny musely být také dvě ženy středního věku, které utrpěly střednětežká poranění a byly taktéž převezeny do táborské nemocnice,“ upřesnila mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Policisté u obou řidiček provedli také zkoušku na přítomnost alkoholu. Ta byla u řidičky Citroenu negativní, u ženy, která podle všeho nehodu zavinila, nařídili policisté odběr žilní krve. „Dopravní nehodu si na místě převzali táborští kriminalisté, kteří již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala Joklová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky okres Tábor, automobil, úraz, Vesce, Citroën, Škoda Fabia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po včerejší vážné dopravní nehodě na Táborsku zůstalo pět zraněných, z toho dvě děti  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.