Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Čtyři lidé se zranili a jeden člověk zemřel při nehodě na obchvatu Chýnova

, aktualizováno 5. července 2023, 19:45

Ve středu odpoledne došlo k vážné dopravní nehodě na Táborsku. Auta znovu havarovala na obchvatu Chýnova. Řidič podle policie pravděpodobně nedal přednost v jízdě. Jeden člověk zemřel, čtyři jsou zranění včetně ženy, kterou transportoval vrtulník ve vážném stavu do nemocnice. Od poslední tragické nehody na obchvatu Chýnova uplynulo devět dnů.

O nehodě informovala policie na svém twitterovém účtu. „Dnes v podvečer na obchvatu Chýnova střet dvou vozidel Škoda Octavia, nedání přednosti, šest vážně zraněných osob,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Podle původních zpráv od policie se zranilo šest lidí. Mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová později upřesnila, že zdravotníci ošetřili pět lidí. Na místě byly čtyři sanitky a přiletěl také vrtulník. 

„Tři osoby utrpěly lehčí poranění a po poskytnutí přednemocniční péče a zajištění stavu byly převezeny do táborské nemocnice. Mladá žena utrpěla těžké poranění hlavy, bylo nutné zajistit její dýchací cesty a napojení na umělou plicní ventilaci. Ve vážném stavu byla letecky transportována na ARO nemocnice v Českých Budějovicích,“ popsala Fajtlová. 

Zasahující lékař děkuje svědkům

Těžké zranění utrpěla žena ve středním věku, u které došlo k selhání životních funkcí. „Záchranáři ženu několik desítek minut oživovali, bohužel navzdory jejich maximálnímu úsilí a snaze nakonec svým zraněním podlehla,“ sdělila mluvčí. 

„Zasahující lékař by touto cestou rád moc poděkoval svědkům nehody, kteří na místě záchranářům pomáhali,“ dodala Fajtlová. 

Tragická dopravní nehoda se dnes stala v jihočeském Chýnově. Na příjezdu k obchvatu na silnici I/19 se srazilo osobní auto s motorkou, uvedla policie. Řidič motorky zraněním podlehl. Na místě je potřeba počítat se zdržením. Nejde o zdaleka první...

Obchvat Chýnova je častým místem dopravních nehod. Minulý týden v pondělí 26. června tam zemřel motorkář při střetu s osobním automobilem. 

„Pravděpodobnou příčinou nehody bylo nedání přednosti v jízdě. Dle dosavadního šetření jel dvaapadesátiletý řidič osobního vozidla Seat po vedlejší silnici ve směru od Turovce na Chýnov a nedala přednost šestapadesátiletému řidiči motocyklu, který jel po hlavní silnici ve směru od Pelhřimova na Tábor,“ uvedla tehdy policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky jihočeský kraj, chýnov, obchvat, nehoda, zranění, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři lidé se zranili a jeden člověk zemřel při nehodě na obchvatu Chýnova  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.