Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Muž sjel při výjezdu z garáže do řeky. V kritickém stavu skončil v nemocnici

, aktualizováno 4. září 2023, 14:48

Několik minut strávil muž v autě, které se potopilo do řeky Lužnice na jihu Čech. Kvůli tonutí u něj došlo k selhání životní funkcí. Zdravotníkům se podařilo srdeční aktivitu obnovit a v kritickém stavu řidiče transportovali českobudějovické nemocnice.

U nehody zasahovali policisté z Tábora. Řidič měl sjet při výjezdu z garáže do řeky. „V automobilu zůstal a vyprostili jej až policisté s hasiči,“ informovali policisté na sociální síti X. 

K události došlo po půl jedenácté dopoledne. Podle mluvčí jihočeských záchranářů Zuzany Fajtlové strávil muž pod vodou několik minut. Následkem tonutí u něj došlo k selhání životní funkcí.

„V autě, které bylo pod vodou, zůstala osoba. Podařilo se nám ji po několika minutách vyprostit. Okamžitě byla předána zdravotníkům ZZS k resuscitaci a následnému odvozu do nemocnice,“ popsala zásah mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

„Záchranáři se jej pokoušeli oživovat všemi dostupnými prostředky přednemocniční resuscitační péče a srdeční aktivita se jim podařila obnovit. Napojen na umělou plicní ventilaci a v kritickém stavu byl následně převezen do českobudějovické nemocnice,“ popsala Fajtlová. 

Hasiči poté na řeku z člunu instalovali stěny pro zachycení provozních kapalin, které z potopeného auta vytekly. „Krátce po 13. hodině velitel zásahu nahlásil, že auto je z vody vytažené a ropné látky zachyceny sorbentem,“ dodala Matějů.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, řeka, auto, garáž, policie, řeka, lužnice, táborsko, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž sjel při výjezdu z garáže do řeky. V kritickém stavu skončil v nemocnici  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.