Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

U Tábora se srazil autobus plný dětí s osobním autem. Jeden člověk zemřel

, aktualizováno 21. září 2023, 14:52

U Tábora došlo dnes po půl jedné odpoledne k tragické dopravní nehodě. Při srážce autobusu a osobního auta zemřel řidič osobáku. Jeho dva spolujezdci jsou vážně zraněni. V autobuse jelo zhruba 26 dětí, několik jich utrpělo lehká zranění. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Silnice je kvůli nehodě uzavřená.

Nehoda se stala deset minut po půl 1 odpoledne na silnici 0335 u Tábora. Podle informací od policie se tady srazil autobus s osobním autem. Na místo byly vyslány všechny složky integrovaného záchranného systému včetně vrtulníku. 

Záchranáři na místě ošetřili celkem sedm zraněných. „Nejzávažnější byl stav řidiče z osobního auta. Po střetu zůstal zaklíněn ve vozidle a následkem zranění u něj došlo k selhání vitálních funkcí. Záchranáři okamžitě zahájili neodkladnou resuscitaci. Bohužel i přes 40 minut trvající intenzivní terapii se pacienta nepodařilo zachránit. Zemřel na místě nehody. Další dva spolujezdci z osobního auta byli vážně zraněni. Jeden utrpěl těžké poranění v oblasti hlavy a hrudníku. Jeho stav si vyžádal přednemocniční neodkladnou péči včetně napojení na umělou plicní ventilaci a drenáž hrudníku, po stabilizaci byl letecky transportován na ARO českobudějovické nemocnice. Druhý muž byl s podezřením na těžké poranění břicha a hrudníku transportován vrtulníkem na traumacentrum,“ uvedla mluvčí záchranářů Petra Kafková.

V autobuse podle ní cestovalo asi 26 dětí. Čtyři utrpěly lehká zranění. Po ošetření je záchranáři převezli do táborské nemocnice. „Ostatní cestující z autobusu byli po vyšetření ponecháni na místě," dodala Kafková. Pro nezraněné cestující vyslali jihočeští hasiči evakuační autobus z Českých Budějovic. Na místě zasahuje podle mluvčí Venduly Matějů tým posttraumatické péče.

Silnice je kvůli nehodě uzavřená, řekl policejní mluvčí Jiří Matzner. Omezení má trvat zhruba do půl páté. Jde o čtvrtou oběť dopravních nehod na jihočeských silnicích během září. Od začátku roku v kraji zemřelo na následky zranění při haváriích 36 lidí.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, HZS JCK

Štítky krimi, nehoda, policie, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Tábora se srazil autobus plný dětí s osobním autem. Jeden člověk zemřel  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.