Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na D3 u Tábora se srazily dva kamiony. Dálnice byla několik hodin uzavřená

, aktualizováno 25. září 2023, 15:43

Na dálnici D3 u Tábora se dnes dopoledne srazily dva kamiony. Místo nehody bylo několik hodin uzavřené, zasahovaly tam všechny složky integrovaného záchranného systému. Jeden z řidičů byl při střetu katapultován z vozu a musel být letecky převezen do nemocnice.

Nehoda se stala po půl 11 dopoledne na dálnici D3 u zúžení u Tábora. Při střetu se zranil jeden z řidičů. Na místo přijeli jako první záchranáři z Českých Budějovic, kteří převáželi pacientku do pražské nemocnice. 

„U nehody zastavili a začali poskytovat přednemocniční neodkladnou pomoc do příjezdu ostatních posádek jedoucích z Tábora. Jeden z řidičů nákladního auta byl po nárazu katapultován mimo vozidlo a v bezvědomí. Bylo nutné zajistit jeho stav napojením na umělou plicní ventilaci. S podezřením na těžké poranění hlavy byl následně transportován na ARO českobudějovické nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová. Druhý řidič byl při příjezdu záchranářů mimo vozidlo a byl při vědomí. Po ošetření ho záchranáři převezli do táborské nemocnice.

Na místě zasahovali také táborští hasiči a dobrovolní hasiči z obce Chotoviny, kteří ze silnice sanovali vyteklé provozní kapaliny. „Dálnice je v místě nehody zcela uzavřena, jsou stanoveny oboustranné objízdné trasy," uvedla dopoledne na sociální síti X (dříve Twitter) mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Dopravu policie odkláněla po objízdných trasách z Prahy na Čekanice a v opačném směru na Měšice. Omezení trvalo několik hodin, před půl 4 bude dálnice zprůjezdněna. „Příčiny a okolnosti jsou v šetření,“ uvedla mluvčí Lenka Krausová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje, ZZS Jihočeského kraje

Štítky krimi, nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na D3 u Tábora se srazily dva kamiony. Dálnice byla několik hodin uzavřená  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.