Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Situaci v Táboře město stále řeší. Plánuje upravit okolí nádraží, zvýšilo také dohled policie

Bezpečnost obyvatel, která se v poslední době řeší ve veřejném prostoru v souvislosti s Táborem, by měla být zase o něco větší. Město připravuje soubor opatření, která by měla přispět ke zlepšení celé situace se skupinkami dětí, které napadají obyvatele města. V inkriminovaných lokalitách se zvýšil dohled policie, okolí autobusového nádraží navíc plánuje město upravit.

Bezpečnostní situace v Táboře se začala řešit kvůli incidentům, během kterých skupinky dětí obtěžovaly v okolí autobusového nádraží obyvatele města. Jedním z konfliktů bylo dokonce napadení školáka jinými dětmi. Případ řešila policie. „Šetříme případ napadení osoby mladší 18 let. Policisté přijali trestní oznámení a na případu intenzivně pracují. Totožnost osob, které byly účastníky napadení, je již policistům známa,“ řekla Drbně na začátku listopadu policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Konflikty dětí v Táboře řeší lidé, radnice i policie. Jsme bezpečné město, hájí starosta

Lidé v Táboře se potýkají s problémovými skupinami dětí, které jsou agresivní a vulgární. V jednom z posledních případů měli dokonce napadnout školáka. Situaci řeší jak policie, tak i město. Problémovou lokalitu navíc hlídá asistent prevence...

Problematikou se začalo zabývat i město. Starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020) upozornil, že vedení radnice bere incidenty vážně. „Jedná se o incidenty, které jsou stejně jako v jiných městech, kde se vyskytují, pro obyvatele velmi nepříjemné a pro samosprávu nepřijatelné a netolerovatelné,“ zdůraznil starosta. Nelze ale podle něj tvrdit, že by byl Tábor nebezpečným městem.

I tak ale vedení radnice připravilo soubor opatření, která by měla napomoct ke zlepšení celé situace. Zvýší se například dohled městské i státní policie u nádraží, a to zejména mezi 15 a 23 hodinou. Právě v této době totiž podle některých obyvatel docházelo k nejvíce incidentům. Asistent prevence kriminality Erik Kováč, který na místo každý den dohlíží, uvedl, že se skupinky problémových dětí na místo „stahovaly“ právě kolem odpoledne, když jim skončila škola.

Dojít by také mělo k rozšíření kamerového systému a zvýšenému dohledu dispečera. „V plánu je také upřednostnění pozornosti městské policie k lokalitám obou nádraží, nábřeží nádrže Jordán, Holečkových sadů a dvou hlavních sídlišť Pražského a Nad Lužnicí se snahou nezanedbávat ostatní nezbytné činnosti dané zákonem," uvedl v tiskové zprávě mluvčí radnice Luboš Dvořák. Kromě toho se pracuje na dokončení nočního stanoviště městské policie v objektu restaurace Černá perla nedaleko břehu nádrže Jordán, kde si lidé stěžují na podobné situace.

Mimo to chce město upravit prostředí Husova parku, kde upraví clonící vegetaci, vymění sodíkové lampy za výraznější LED žárovky veřejného osvětlení. Do budoucna by se měla celá lokalita upravit na základě architektonické soutěže.

Podle starosty Pavlíka je ale také důležité pracovat na vyvracení či vysvětlování nepravdivých nebo neúplných informací, které často kolují například po sociálních sítích. To potvrdil i Kováč. „Rozhodně netvrdím, že se tady ty situace nedějí. Jsem tady denně a vidím to, myslím ale, že ta situace už je trochu vyhrocená. A osobně vím, že někteří lidé si na Facebooku ty situace vymýšlejí nebo přibarvují,“ řekl v listopadu redakci.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky Tábor, policie, nádraží, kriminalita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Tělesné tresty jsou nutnost; ale v této kolonii nesmí být zkřiven ani vlásek asociální lůze, aby neměla pocit dyskrymynace... :-O

Středa, 22. listopadu 2023, 12:11Odpovědět

Ellen Vlčková

Máte pravdu. Mě by taky zajímalo, jak dopadly ty cikánští fracci, kteří přepadávali u Jordánu. Asi tam přidělili další dohled a policajty, jak tak typuju. Před autobusákem si teď dokonce špacíruje jeden cikánský "policista", který úplně ignoroval kouření na zastávce a dost hlasité projevy dvou opilců. Ale na agresivní hajzly se prostě nesmí. Za chvíli budeme muset - my slušní občané - mít za zády každý svého ochránce.

Pátek, 24. listopadu 2023, 11:47Odpovědět

Ellen Vlčková

Aha, takže místo potrestání smradů (výchovný ústav, trestní sankce pro rodiče, vysoké pokuty apod.) město radši vykácí a prořeže Husův park. Třeba by ho mohlo i vybetonovat, jako nám. T.G.Masaryka před Zemědělkou. Tam se nikdo nestahuje. Je to tam totiž tak hnusné, že tam lidi téměř nechodí. Bravo. A ti policajti taky budou chybět jinde.

Čtvrtek, 16. listopadu 2023, 16:29Odpovědět

Jan Strapina

To by mě zajímala etnická příslušnost těch pubertáckých zkurvysynů,beztak pičo-cigo-morgošáci,co dodat!!!!!!!!!

Čtvrtek, 16. listopadu 2023, 15:24Odpovědět

Situaci v Táboře město stále řeší. Plánuje upravit okolí nádraží, zvýšilo také dohled policie  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.