Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tábor rozšiřuje kamerový systém, který zajistí snadnější kontrolu přestupků

Tábor rozšiřuje kamerový systém ve městě, což podle městské policie zajistí snadnější kontrolu případných přestupků. Nejpozději do konce listopadu přibude v ulicích 26 kamer. Celkově jich budou mít strážníci k dispozici na devět desítek. Řekl to Miroslav Ryba z táborské městské policie. Tábor v posledních týdnech zaznamenal případy, kdy skupiny mladých lidí většinou slovně napadají kolemjdoucí.

„Posílením kamerového systému jasně vzkazujeme případným delikventům: Dej si pozor, protože my vidíme, co děláš," uvedl Ryba. Nové kamery budou na sedmi místech ve městě. Jde o Pražské sídliště, Varšavskou ulici, Soběslavskou ulici, Bílkovu ulici, křižovatku ulic Vožická, Stránského a Zavadilská, ulici Václava Soumara a křižovatku ulic Chýnovská a Kosova. „Kamery se snažíme dávat na místa, která jsou z hlediska našich výjezdů nebo možných konfliktů nejexponovanější," řekl Ryba.

Situaci v Táboře město stále řeší. Plánuje upravit okolí nádraží, zvýšilo také dohled policie

Bezpečnost obyvatel, která se v poslední době řeší ve veřejném prostoru v souvislosti s Táborem, by měla být zase o něco větší. Město připravuje soubor opatření, která by měla přispět ke zlepšení celé situace se skupinkami dětí, které napadají...

Policie a městští strážníci v Táboře zvýšili dohled u autobusového a vlakového nádraží. Radnice tímto způsobem reagovala na situaci v místě, kde skupiny mladých lidí většinou slovně napadají kolemjdoucí. Podobné problémy vedení města registruje delší dobu. Rozšíření kamerového systému je jedním z opatření, které mají situaci ve městě zklidnit.

Skupiny mladých lidí, jimž někdy není ani 15 let, v okolí nádraží kolemjdoucím různě nadávají. Dále se jim například staví do cesty nebo po nich požadují peníze či cigarety. „Stalo se i to, že na lidi plivnou. Jsou to velmi nepříjemné situace, ale těžko se nějak trestně postihují," řekl mluvčí radnice Luboš Dvořák.

Konflikty dětí v Táboře řeší lidé, radnice i policie. Jsme bezpečné město, hájí starosta

Lidé v Táboře se potýkají s problémovými skupinami dětí, které jsou agresivní a vulgární. V jednom z posledních případů měli dokonce napadnout školáka. Situaci řeší jak policie, tak i město. Problémovou lokalitu navíc hlídá asistent prevence...

Náklady na rozšíření kamerového systému ve městě činily dva miliony korun. „Nákup samotných kamer není tak vysoká položka. Ale mnohem dražší je ta technologie, kterou potřebujeme, aby systém fungoval," řekl Ryba.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Elmira Talířová

Štítky ČR, správa, policie, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. O důvodech dnešního zmaru píšu ve vláknech diskusí pod Komentáře, Glosy a další články.

Neděle, 26. listopadu 2023, 08:55Odpovědět

Tábor rozšiřuje kamerový systém, který zajistí snadnější kontrolu přestupků  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.