Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Obě pátrací akce na Táborsku mají šťastný konec

Dvě rozsáhlé pátrací akce proběhly v závěru týdne na Táborsku. Obě mají naštěstí dobrý konec.

K první události došlo v pátek odpoledne, kdy policie dostala oznámení o pohřešování devadesátileté seniorky, která opustila táborskou nemocnici, a to aniž by o tom někoho informovala. „Vzhledem k jejímu věku a možným zdravotním potížím nasadili policisté do pátrání veškeré dostupné síly a prostředky, ke vzlétnutí byl připraven i policejní vrtulník. Pohřešovanou ženu se naštěstí podařilo během necelých dvou hodin v ulicích města Tábora vypátrat a předat zpět do rukou zdravotníků,“ uvedl mluvčí Policie ČR Miroslav Doubek.

Další pátrání se rozjelo večer, kdy se pohřešovaným stal čtrnáctiletý chlapec. „Ten se okolo čtvrté hodiny odpolední svévolně vzdálil od svých rodičů v obci Hoštice u Nemyšle na Táborsku, do večerních hodin se nevrátil a nepodal o sobě ani žádnou zprávu. Vzhledem k věku chlapce byly do akce opět nasazeny všechny dostupné síly a prostředky. Již od večerních a následně v nočních hodinách policisté propátrali řadu míst a prověřili množství informací, které by mohly směřovat k vypátrání chlapce. O pomoc při pátrání byla vyzvána média i okolní obce, kde proběhla pátrací rozhlasová relace. Následující den byla v dané lokalitě zorganizována rozsáhlá pátrací akce, do které byly nasazeny desítky policistů, včetně policejního vrtulníku a rovněž i desítky dobrovolníků z řad místních občanů, zejména dobrovolných hasičů místních obcí,“ popsal Miroslav Doubek.

Chlapec se nakonec našel až v Středočeském kraji. Byl nalezen v katastru obce Petrovice na Voticku, kde byl také předán rodičům. „Okolnosti jeho pohřešování jsou předmětem dalšího šetření policistů,“ dodal Miroslav Doubek.

Štítky pátrání, policie, chlapec, táborsko, okres Tábor, Policie České republiky, Tábor, Nemyšl, Hoštice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obě pátrací akce na Táborsku mají šťastný konec  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.