Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Obyvatelé Budějovic si za vodu připlatí. Navýšení platí od nového roku

Radní města schválili na svém pondělním jednání ceny pro vodné a stočné. Ty budou v Českých Budějovicích platit od 1. ledna roku 2022. Nárůst je o téměř čtyři procenta, informovalo vedení radnice.

„Meziroční nárůst ceny pro vodné a stočné je 3,84 procenta, tedy vyjádřeno v absolutní výši o 2,88 korun za metr krychlový. Celková cena je v součtu 78 korun za metr krychlový, tedy 70,91 korun plus platná sazba DPH. Pevná složka vodného a stočného se nemění,“ informovala mluvčí radnice Jitka Welzlová.

Pravidla pro meziroční úpravu cen vychází z koncesní smlouvy, kterou město vysoutěžilo. Platí od 1. ledna roku 2019. „Když se podíváme na růst inflace, cen potravin, a především skokový růst energii, je navýšení cen vodného a stočného skutečně minimální. Navíc je celková cena za vodné a stočné dlouhodobě nižší než u srovnatelných měst v České republice, a přesto nám plně umožňuje provádět obnovu vodohospodářského majetku, jak nám předepisuje legislativa,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec (Občané pro Budějovice).

Firma zaplatí městu přes 227 milionů

„Průměrný dopad na jednoho odběratele při spotřebě 80 litrů vody za den představuje necelých sedm korun za měsíc,“ doplňuje ekonomický ředitel společnosti Čevak Miloš Trnka.

Nájemné, které platí vodohospodářská společnost Čevak vlastníkovi, kterým je statutární město České Budějovice, zůstává na částce více než 227 milionu korun.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky České Budějovice, voda, vodné, stočné, cena, Ivo Moravec, Česko, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Budějovic si za vodu připlatí. Navýšení platí od nového roku  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.