Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Silničáři na jihu Čech od rána odstraňovali sníh. Policie řešila střet osmi aut, nehoda se stala i na D3

, aktualizováno 9. prosince 2021, 12:57

Silničáři v Jihočeském kraji od čtvrtečního rána odstraňovali sníh z vozovek. Na některých místech napadlo až deset centimetrů sněhu. Policisté zaznamenali přes 40 dopravních nehod. Například na Trhosvinensku skončily před šestou hodinou ranní dvě auta v rybníce, řeší se také střet autobusů a nehoda osmi aut. Nehoda komplikovala provoz na dálnici D3 ve směru na Prahu.

„Přibližně mezi 2:30 a 4:00 vyjela do terénu veškerá naše technika. Postupně odstraňujeme sníh, kde to je možné solíme, jinde sypeme inertem,“ uvedl dispečer Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Martin Šulista.

Dodal, že silničáři postupují podle daného harmonogramu. Nejvyšší prioritu mají vozovky I. tříd. „Až pak se dostaneme na silnice II. tříd a na III. třídy možná dojde až kolem poledne,“ popsal.

Policisté informovali v půl deváté ráno o 40 nehodách. „Intenzivní sněžení zkomplikovalo od rána dopravu v celém jihočeském kraji. Policisté od čtvrté hodiny ranní evidují více než 40 dopravních nehod, které ve většině případů souvisely padajícím sněhem a náledím,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Auta skončila v rybníce

Na Trhosvinensku skončily před šestou hodinou ranní dvě auta v rybníce, v obou případech se cestujícím podařilo dostat se z vozidel ven. Před sedmou hodinou ranní se střetlo celkem osm vozidel v obci Dubičné na Českobudějovicku, nehoda by měla být bez zranění. Po osmé hodině se srazily dva autobusy mezi obcemi Dvory a Horouty na Prachaticku. Na mnoha místech v kraji blokovaly dopravu kamiony.

Vážná nehoda se stala také na dálnici D3 u obce Košice mezi Soběslaví a Táborem. Ve směru z Českých Budějovic na Prahu tam havarovala dvě auta. Osobní vozdilo narazilo do dodávky, která stála u krajnice. Zranili se dva lidé. Kolem poledne byla dálnice opět průjezdná. V terénu byli i záchranáři, kteří zasahovali u několika událostí.  

Nehoda kamionu u Dasného na Českobudějovicku.

„Sněží v celém jihočeském kraji, aktuálně jsou problematicky sjízdné silnice na Písecku v okolí Temešváru, na Strakonicku u Nišovic, na Českobudějovicku na trase Ledenice - Borovany, na Prachaticku v okolí Těšovic a Volar a na Jindřichohradecku u Červeného Hrádku a u Halámek. Policisté žádají řidiče, aby dbali zvýšené opatrnosti, aby brali ohled na aktuální podmínky, které panují na silnicích a přizpůsobili svoji jízdu stavu a povaze komunikace a svým schopnostem,“ vzkázala po osmé hodině ranní Schwarzová.

Podle předpovědi meteorologů bude sněžit téměř celý den. „Nejintenzivnější to bude ráno a dopoledne, postupně by mělo sněžení slábnout. Nejvíce sněhu zřejmě napadne na východě kraje,“ řekla Eva Plášilová z českobudějovické pobočky hydrometeorologického ústavu. Dodala, že v pátek předpověď nepočítá s vydatnějším sněžením. Mohly by se jen místy vyskytnout nějaké srážky, uvedla.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje,

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Jihočeský, havárie, Jihočeský kraj, Česko, dálnice, Praha, okres České Budějovice, okres Prachatice, Temešvár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři na jihu Čech od rána odstraňovali sníh. Policie řešila střet osmi aut, nehoda se stala i na D3  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.